Liga Studenților de la Universitatea unde Tudorel Toader este rector suspendat, campanie inedită de recrutare de membri: Un condamnat penal nu poate conduce țara!

Liga Studenţilor din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a lansat o campanie inedită de recrutare de membri. “Un condamnat penal NU poate conduce țara! Dacă și tu crezi la fel, te așteptăm în #ligastudentilor”, anunță LS Iași. Contactat de Edupedu.ro, Silvian-Emanuel Man, președintele LS Iași și reprezentantul studenților de la Drept în senatul universității, a declarat că acest mesaj a atras într-o singură zi aproximativ 20 de înscrieri, “în special oameni de la Facultatea de Drept”.

Amintim că ministrul Justiției, Tudorel Toader, este rectorul suspendat al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi în perioada mandatului guvernamental.

Silvian Emanuel Man / Foto: Arhiva personala
Silvian Emanuel Man / Foto: Arhiva personala

Mesajul acesta a prins foarte bine. Prezența în guvern și acțiunile domnului rector suspendat și ministru Tudorel Toader au determinat studenții să înțeleagă că, dacă nu vom căuta să eliminăm corupția din universități, în primul rând ea se va perpetua mai departe în clasa politică și de acolo în absolut toate instituțiile statului și în societate”, a declarat pentru Edupedu.ro președintele Ligii studenților.

Silvian-Emanuel Man a precizat că “există profesori și studenți care contestă acțiunile lui Tudorel Toader. În special după Ordonanța 92, a existat un val de respingere a persoanei sale, însă în general studenții preferă ca el să nu se mai întoarcă niciodată la universitate în calitate de rector”.

Amintim că, în luna septembrie, Senatul Universității Al.I.Cuza din Iași a schimbat carta universitară, aprobând o modificare propusă de președintele Ligii Studenților. Dacă până acum, potrivit vechii carte universitare, rectorul putea fi demis doar pentru nerespectarea contractului de management, acum rectorul poate fi suspendat și pentru încălcarea normelor de etică academică sau pentru afectarea imaginii universității.

Supendarea în acest caz se face de către Senatul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, la propunerea scrisă a cel puțin 1/3 dintre membrii acestuia, prin vot secret, cu majoritate calificată a 2/3 dintre membrii Senatului UAIC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *