Mafia RUSA face ravagii in Germania. Produce pagube de peste UN MILIARD de euro anual

externe

Miliarde de euro sunt cheltuite anual in Germania pentru ingrijirea batranilor si a oamenilor bolnavi. Miliarde care ajung in mana structurilor de crima oganizata. Autoritatile din Germania au dezvaluit o schema in care sunt implicate structuri mafiote rusesti.

Piata ingrijirii batranilor din Germania creste pe an ce trece. Conform datelor Ministerului Sanatatii, casele de asigurari de sanatate si serviciile sociale cheltuie, anual, mai mult de 20 de miliarde de euro pentru ingrijirea pacientilor batrani, atat in centre speciale, cat si la domiciliul acestora, noteaza Deutsche Welle.

O parte din fondurile decontate pentru pacientii ingrijiti ambulatoriu, la domiciliul acestora, au luat calea structurilor criminale, conform unui raport secret al Serviciului Federal impotriva Infractionalitatii. Conform estimarilor acestuia, inselaciunile au fost facute, in special, de firme care ofera ingrijire ambulatorie, infiintate de etnici rusi stabiliti in Germania. Pagubele depasesc suma de 1 miliard de euro anual.

Aceste firme prezinta la decont facturi false pentru servicii fictive. S-a intamplat ca infractorii sa primeasca si cate 15.000 de euro lunar pentru servicii pe care niciodata nu le-au oferit. Conform politiei germane, astfel de inselaciuni au loc pe tot teritoriul Germaniei, dar cel mai raspandite sunt in Berlin si in provinciile Renania de Nord-Westfalia si Saxonia Inferioara.

Se presupune ca fiecare al cincilea euro decontat de casele de sanatate pentru ingrijirea bolnavilor si a oamenilor in varsta, la domiciliul acestora, a intrat in buzunarele infractorilor. „Dispunem de informatii conform carora mafia ruso-eurasiatica a transformat investitiile in firme pentru ingrijire ambulatorie intr-un model de business necurat”, au transmis autoritatile germane.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

loading…

Comentarii:

continuare… .
Sursa | Aktual24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *