Mașina în care fiecare pasager ascultă ce muzică vrea fără căști

Kia lucrează la o tehnologie de sunet care ar putea rezolva o problemă des întâlnită atunci când călătorești cu familia. Fiecare membru vrea să asculte ceva diferit, de aceea Kia rezolvă disensiunile și oferă cel mai inteligent sistem audio.

Dacă ai mers în mașină cu mai multe persoane sau chiar și cu taxiul și nu de puține ori ai fost exasperat de muzica pe care o asculta șoferul, atunci știi cât de supărătoare poate fi această problemă. Azi, aproape orice mașină este echipată cu un aparat radio, dar sistemele audio, chiar și cele foarte scumpe, redau doar un singur track pentru întregul habitaclu.

Cei de la Kia vor să inoveze boxele pentru mașini și să le echipeze cu așa-numita tehnologie Separated Sound Zone, care permite fiecărui pasager să asculte ceea ce dorește fără să-i deranjeze pe ceilalți și fără să ai nevoie de căști.

Imaginează-ți cum tatăl vrea să asculte un anumit post radio, mama vrea să audă cel mai nou hit pop, sora sau fratele vrea să audă cele mai noi manele, iar tu vrei să te bucuri de cel mai nou album al unei formații favorite.

Cu tehnologia promisă de Kia, fiecare membru al familiei va fi mulțumit deoarece toate cele patru tipuri diferite de sunete vor fi redate pentru fiecare pasager în parte, fără să existe interferențe.

Secretul tehnologiei Separated Sound Zone este că izolează câmpurile acustice pentru fiecare loc în parte. Funcționează aproape pe același principiu cu al căștilor, care anulează (parțial) sunetele din jur și concentrează muzica spre urechea ta.