Masura extrema: Granicerii turci au DESCHIS FOCUL impotriva refugiatilor din Siria

externe

Fortele turce de la granita cu Siria au deschis focul impotriva refugiatilor care incercau sa intre in tara din Siria. Aproximativ 30.000 de oameni au fugit dintr-o tabara aflata in Aleppo, dupa ce aceasta a fost atacata de membrii ISIS.

Potrivit Human Rights Watch, citata de The Telegraph, turcii au deschis focul cand i-au vazut pe refugiati ca se apropie de gardul construit la granita, in apropierea localitatii Kilis. „Cand ne apropiam de frontiera, i-am vazut pe soldatii turci pe un deal, in spatele gardului. Au inceput sa traga in noi. Au tras la picioare si toti s-au intors si au inceput sa fuga in toate directiile”, a declarat un martor.

siria2

Exista informatii neconfirmate ca mai multi civili si traficanti de refugiati au fost ucisi, insa acestea au fost negate de primarul din Kilis, Hasan Kara. El sustine ca refugiatii se indreptau de fapt spre o tabara construita de Turcia in zona siriana.

siria

Tabara de langa Aleppo a fost incediata de ISIS pentru a-i obliga pe cei 30.000 de azilanti sa se mute spre est, in zonele controlate de jihadisti. Refugiatii au ales insa sa fuga spre vest, multi dintre ei fiind raniti.

Turcia ii accepta pe cei raniti pe teritoriul sau, insa acum ii respinge pe ceilalti, spunand ca este o „zona sigura” in preajma granitei care nu este bombardata de niciuna dintre fortele implicate. „In timp ce civilii fug de luptatorii ISIS, Turcia raspunde focuri de arma, in loc de compasiune”, a acuzat Gerry Simpson, un reprezentant al Human Rights Watch.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

loading…

Comentarii:

continuare… .
Sursa | Aktual24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *