Noi dezvăluiri despre Emil Moț. Este ”Papițoiul” în spatele căruia stă ascunsă ”Ciuma Roșie” de la Slatina

DOSAR DE POLITICIAN: Clanul Stănescu de la Olt sau capitalismul de cumetrie

Deputat apropiat de Paul Stănescu, promovat din pixul acestuia este necunoscutul Emil Moţ, fiul unei judecătoare la Curtea de Apel Craiova. Nu se ştie niciodată când ai nevoie de blândeţea Justiţiei dacă dai de necazuri penale. Moţ a fost promovat de Stănescu în 2009 pentru o scurtă perioadă de timp secretar de stat în Ministerul Mediului.

Fără jenă în faţa opiniei publice, baronii şi-au impus pe listele de candidaţi nevestele, amantele, protejaţii politici, fraţii sau alte perosonaje din familia extinsă. Celebrul film Naşul de care vorbeam ieri a prins viaţă în Parlamentul României- aici, dacă mergi la întâmplare, vei găsi pe coridoarele Casei Poporului, fără prea mare greutate, pe membri partidului Marea Familie – o adevărata Cosa Nostra democratică şi validată de popor prin alegeri libere.

Haideţi să vă prezint astăzi familia lărgită a baronului roşu Paul Stănescu, cel care suge politic de la ţâţa şefului cel mare, iviu Dragnea. Luăm la ţintă judeţul Olt. Aici, forţa partidului Marea Familie este puternică. În scaunul de voievod local stă Paul Stănescu, lider al PSD şi preşedintele Consiliului Judeţean Olt. Stănescu a ajus baron de Olt după ce senatorul Ion Toma, o adevărată eminenţă cenuşie a judeţului a fost detronat de la şefia filialei PSD. Toma fusese un susţinător aprig al lui Mircea Geoană şi în 2010 a plecat la partidul condus de Gabriel Oprea pentru a se bucura de binefacerile puterii portocalii. Despre afacerile cu bani publici ale actualului senator UNPR Toma, făcute prin societatea de construcţii SCADT Slatina, v-am povestit în alte episoade.

Stănescu a crescut de fapt în umbră baronului Toma, cei doi fiind legaţi de afaceri şi interese comune. Acum, odată cu guvenarea USL, cei doi se afla din nou în aceeaşi barca politică. Fiii celor doi, Ovidiu Toma şi Alexandru Stănescu, fac afaceri împreună prin intermediul companiei Personal Finance Invest SRL, care are ca profil “activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management”. Stănescu a fost ajutat în anul 2008 de acelaşi senator Toma să câştige primul său mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Olt. Apoi, compania de construcţii a senatorului a început să câştige contracte pe bandă rulantă cu primăriile din judeţ, dar şi direct de la Consiliul Judeţean.

Stănescu a dovedit că nu a stat degeaba în umbra mentorului său politic Ion Toma. Anul trecut în decembrie, baronul Stănescu şi-a impus pe listele de deputaţi pe Alexandru Stănescu, fratele său. Acesta a candidat pe un colegiu sigur din jurul oraşului Corabia, aflat aproape de locul de baştină al familiei Stănescu, comună Vişina. Primarul comunei cu pricina este Stănescu senior, tatăl şefului de la judeţ şi al proaspătului deputat. În ultimii patru ani, baronul Stănescu a direcţionat sume importante de bani din bugetul judeţului către comuna şi zona sa natală, unde şef este tocmai tatăl sau.

Un alt deputat apropiat de Paul Stănescu, promovat din pixul acestuia este necunoscutul Emil Moţ, fiul unei judecătoare la Curtea de Apel Craiova. Nu se ştie niciodată când ai nevoie de blândeţea Justiţiei dacă dai de necazuri penale. Moţ fusese promovat de Stănescu în 2009 pentru o scurtă perioadă de timp secretar de stat în Ministerul Mediului.

Cum este şi normal, după ce ţi-ai rezolvat fratele, apoi pe băiatul judecătoarei, Paul Stănescu a trecut şi la afaceri. L-a impus pe listele de deputaţi pe Dan Ciocan, omul cu care conduce de fapt PSD Olt. Acesta este fratele unui important om de afaceri local, care – evident – face afaceri pe bani publici direcţionaţi de la Consiliul Judeţean prin compania T DANCOR ROMCONSTRUCT SRL, cu primării din judeţ dar şi la Bucureşti, în special în sectorul condus de celebrul Marian Vanghelie. Dan Ciocan fusese intial consilier judeţean, el este preşedintele unei asociaţii de crescãtori de oi şi capre. Are afaceri în domeniul agricol în comună natalã Rotundă dar şi la Caracal, unde exploateazã terenurile concesionate de la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare. Unul dintre angajaţii săi este şeful PSD Caracal.

Fratele deputatului, pe nume Cornel Ciocan, a fost condamnat în 2011 la trei ani de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală în formă continuată şi pentru refuz nejustificat de a prezenta organelor competente documentele legale şi bunurile de patrimoniu ale societăţilor sale.

Nici familia bossului Paul Stănescu nu stă rău la capitolul afaceri: ei controlează compania Agromec Vişina SA, fiul său compania Agromec Bucinişu SA, un alt membru al familiei Alex este unic asociat al firmei To-Mak Grup SRL – care, din 2009- derulează un proiect cu fonduri europene de peste 1 milion de euro pentru înfiinţarea unei ferme de creştere a porcilor. Ferma este construită tocmai de un apropiat al şefului CJ Olt. În comuna natală familia Stănescu deţine şi o discotecă. Conform datelor oficiale familia Stanescu deţine zeci de terenuri şi bunuri de sute de mii de euro.

Familia – spuneau comuniştii – este celula de baza a societăţii. Acum, social- democraţii, nişte puiuţi de comunişti mai democraţi de felul lor, pot afirma cu tărie că familia este celulă de baza a îmbogăţirii din politică. Noroc cu Ion Iliescu care a inventat şi a definit capitalismul de cumetrie, adevărata ideologie a baronilor PSD…

Articol preluat integral de pe Realitatea.net

Vezi Sursă: DOSAR DE POLITICIAN: Clanul Stănescu de la Olt sau capitalismul de cumetrie | REALITATEA .NET

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *