Nou atac sangeros al ISIS in afara Siriei. Au fost ucisi 13 politisti

Un numar de 13 politisti au fost ucisi sambata intr-un atac asupra unui punct de control din Peninsula Sinai, a facut cunoscut un comunicat al Ministerului egiptean de Interne informand despre un atac cu mortier, transmite AFP, citata de Agerpres.

Atacul a fost revendicat de gruparea jihadista Statul Islamic (SI), potrivit careia un kamikaze s-a aruncat in aer la postul de control care ulterior a fost atacat de jihadisti.

A fost atacul cel mai sangeros comis in ultimele luni in Peninsula Sinai, unde ramura egipteana a gruparii jihadiste desfasoara aproape zilnic atentate impotriva politiei si armatei.

Ministerul de Interne a precizat ca atacul a avut loc la un post de control din apropiere de Al-Arish, resedinta provinciei Sinaiul de Nord.

„Un obuz de mortier a fost tras asupra punctului de control de la Safa (…), omorand 13 politisti”, a adaugat ministerul.

La randul sau, SI a afirmat ca un kamikaze, prezentat sub numele de razboi „Abu Al Qaaqaa Egipteanul”, a aruncat in aer o masina capcana la baraj.

„Ulterior, postul de control a fost luat cu asalt”, a adaugat gruparea jihadista intr-un comunicat dat publicitatii pe internet.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

loading…

Comentarii:

continuare… .
Sursa | Aktual24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *