O tara UE a desfiintat zeci de INCHISORI, sunt prea putini infractori. Mii de celule sunt goale

externe

Mii de celule sunt  goale in acest moment in inchisorile din Olanda, astfel ca guvernul a decis sa desfiinteze inca cinci penitenciare in urmatorii ani.

Potrivit unor documnete obtinute de Telegraaf, citate de DutchNews, inchiderea definitiva a celor cinci inchisori va duce la disponibilizarea a 1.900 de angajati. Rata infractiunilor a scazut spectaculos in ultimii ani, ajungand la o,9%. Se estimeaza ca in urmatorii ani vor fi goale peste 3.000 de celule si inca 300 de centre pentru minori. Ministrul Justitiei, Ard van der Steur, a mai explicat ca judecatorii dau sentinte mai scurte, astfel incat infractorii vor petrece mai putin timp dupa gratii. De asemenea, infractiunile grave au devenit tot mai putine. Anul trecut au fost inchise nu mai putin de 19 penitenciare din aceste motive.

Un parlamentar socialist, Nine Kooiman, a acuzat in schimb guvernul ca nu a facut indeajuns pentru prinderea infractorilor, din moment ce s-a ajuns la aceasta situatie. „Daca guvernul s-ar fi tinut de treaba nu ar fi existat aceasta problema cu celule goale”, a declarat Kooiman.

In incercarea de a acoperi costurile de intretinere a inchisorilor, guvernul  importat detinuti din alte tari. In luna septembrie a anului trecut au fost transferati primii 240 de detinuti din Norvegia.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

loading…

Comentarii:

continuare… .
Sursa | Aktual24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *