Putin joaca dur: Turcia, amenintata cu arme NUCLEARE tactice daca se implica terestru in Siria

externe

O sura apropiata presedintelui rus Vladimir Putin i-ar fi transmis jurnalistului Robert Parry, cunoscut pentru colaborarile sale cu Associated Press si Newsweek, ca presedintele rus a dat un avertisment dur Turciei: orice tentativa de invazie terestra in Siria va fi intampinata defensiv si se vor folosi arme nucleare tactice pe campul de lupta.

Informatiile au fost publicate de Robert Parry pe Consortium News. O arma nucleara tactica, cunoscuta si sub denumirea de arma nucleara non-strategica, se refera la o arma nucleara creata pentru a fi folosita pe un camp de lupta, in conflicte militare.

Acestea difera de armele nucleare strategice care au o putere mult mai mare de distrugere si sunt lansate cu ajutorul rachetelor. Tinand cont ca jurnalistul Perry este unul care a facut lumina intr-o serie de afaceri dubioase, precum celebra afacere Iran-Contra, acest semnal ar trebui sa fie unul demn de luat in seama, mentioneaza alte publicatii internationale.

Amenintarea turco-saudita a a fost pusa pe tapet in ultima luna, deoarece, in cazul incheierii unui acord politic intre partile combatante, cele doua state aliate sus-amintite ar rata sansa de a schimba regimul lui Assad.

Din moment ce Turcia este tara membra NATO, orice conflict de acest gen, cu implicarea de arme nucleare, ar degenera rapid intr-o confruntare nucleara pe scara larga.

Avertizarea Moscovei vine si dupa ce ministrul saudit de Externe a spus pentru CNN ca Assad ar trebui inlaturat cu forta, daca nu se gaseste o cale diplomatica.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

loading…

Comentarii:

continuare… .
Sursa | Aktual24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *