Rezultat SURPRIZA la referendum. Elvetienii au respins EXPULZAREA automata a infractorilor

Elvetienii au respins duminica, prin referendum, propunerea controversata a dreptei populiste de expulzare automata a infractorilor straini de pe teritoriul Elvetiei, potrivit estimarilor institutului de sondarea opiniei publice Gfs, transmite AFP, citata de Agerpres.

Astfel, circa 59% dintre elvetieni s-au opus initiativei, conform estimarilor date publicitatii dupa inchiderea birourilor de vot, la ora locala 12:00 (ora 11:00 GMT). Estimarea Gfs are o marja de eroare de plus/minus 3%.

In 2010, elvetienii au acceptat, cu 52,9%, o initiativa a Uniunii Democrate de Centru (UDC), care cerea expulzarea infractorilor straini, insa in martie anul trecut parlamentul a adaugat o clauza care permitea judecatorilor sa evite expulzarea automata a condamnatilor in anumite cazuri.

Noua initiativa pentru ‘punerea in practica’ a caracterului automat al expulzarii extinde lista motivelor pentru aplicare acestei masuri. Ea prevede mai ales repatrierea automata a oricarui strain condamnat deja in cursul ultimilor 10 ani care ar fi declarat vinovat pentru comiterea de infractiuni minore, precum ‘leziuni corporale simple’ sau participarea la o ‘incaierare’.

Conform primelor estimari, rata participarii la acest referendum a fost mai ridicata decat media inregistrata de obicei in Elvetia, respectiv putin peste 40%.

Fapt destul de rar, duminica dimineata se formasera cozi la sectiile de votare din mai multe orase elvetiene, printre care Lausanne si Berna.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

loading…

Comentarii:

continuare… .
Sursa | Aktual24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *