„Soldatii lui Odin” au trecut din Finlanda in Norvegia pentru a-i pune la punct pe MIGRANTI

externe

Noi rapoarte ale autoritatilor arata ca grupul de extrema dreapta „Soldatii lui Odin” s-a imprastiat prin intreaga zona scandinava, trecand de pe teritoriul Finlandei in cel al Norvegiei.

Grupul antiimigratie a fost creat toamna trecuta, asumandu-si rolul de a patrula pe strazile din mai multe orase finlandeze pentru a-i proteja pe concetateni de amenintarea refugiatilor, scrie Daily Mail.

In aceasta saptamana, un grup de „justitiari” a fost observat in orasul Tonsberg din sudul Norvegiei, aceasta fiind considerata prima aparitie a grupului in afara Finlandei.

14 soldati ai lui Odin se plimbau prin oras sambata seara. Membrii grupului, imbracati in costume negre si purtand insemnele tipice, nu au fost bine primiti de localnici care le-au refuzat protectia, protestand fata de prezenta lor in oras.

„In Tonsberg nu avem probleme mari cu infractionalitatea, vorbind aici de trafic de droguri, violuri sau crima. Nu vrem patrule aici, nu va vrem aici in orasul nostru”, le-a transmis un politician local „soldatilor”.

Cu toate ca finlandezii resping ideea de a fi protejati de membrii acestei formatiuni, „Soldatii lui Odin” insista ca patrulele lor sunt necesare pentru a tine populatia finlandeza departe de amenintarea refugiatilor.

Mika Ranta, un sofer de camion care a fondat grupul, spune ca ei nu sunt rasisti, dar considera ca nou-venitii sunt o amenintare pentru ca sunt islamisti. „Islamul aduce numai probleme”, crede el, care mai spune ca politia este suprasolicitata si nu face fata situatiei. Aceasta idee a fost respinsa total de politia nationala finlandeza.