11 313 contracte de locațiune, înregistrate la SFS în perioada ianuarie-august 2021

11 313 contracte de locațiune, înregistrate la SFS în perioada ianuarie-august 2021

Serviciul Fiscal de Stat întreprinde în permanență măsuri de conformare și informare a persoanelor fizice care transmit în locațiune bunuri imobile cu privire la obligațiile stabilite de actele normative în vigoare privind înregistrarea contractelor de locațiune, transmite Noi.md.

Astfel, în perioada lunilor ianuarie – august 2021, la Serviciul Fiscal de Stat s-au înregistrat 11 313 contracte de locațiune/chirie.

De asemenea, urmare a acțiunilor întreprinse au fost identificate 3 849 persoane fizice ce dau în locațiune/chirie bunuri imobile, fără înregistrarea în termen a contractelor.

Totodată, la 524 persoane fizice ce dau în locațiune bunuri imobile și nu s-au conformat prevederilor legale au fost calculate suplimentar spre plată la buget: plăți de bază – 683,4 mii lei, penalități – 48,2 mii lei și amenzi – 95,9 mii lei.

Serviciul Fiscal de Stat reamintește că, în conformitate cu art. 901, alin. (34) din Codul fiscal, subiecţii impunerii persoane fizice care nu desfăşoară activitate de întreprinzător şi transmit în posesie şi/sau în folosinţă (locaţiune, arendă, uzufruct, superficie) proprietate imobiliară, achită impozit pe venit în mărime de 7% din valoarea lunară a contractului.

Persoanele menţionate sînt obligate, în termen de 3 zile de la data încheierii contractului, să înregistreze contractul încheiat la Serviciul Fiscal de Stat. Acest impozit se achită lunar, cel tîrziu la data de 25 a lunii în curs, în modul stabilit de Serviciul Fiscal de Stat.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/societate/11-313-contracte-de-locatiune-inregistrate-la-sfs-in-perioada-ianuarie-august-2021

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *