112 deputati din Opozitie au depus solicitarea de convocare a sesiunii extraordinare. Dragnea decide

PNL, PMP si USR au depus, marti, la Camera Deputatilor solicitarea de convocare a unei sesiuni extraordinare in perioada 20-24 august, a anuntat liderul grupului deputatilor liberali, Raluca Turcan.

“Am depus solicitarea a 112 deputati de convocare a unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputatilor, in perioada 20-24 august, cu trei puncte pe ordinea de zi:
– constituirea unei comisii de ancheta parlamentara cu privire la reprimarea protestului pasnic antiguvernamental desfasurat in Bucuresti pe 10 august;
– constituirea unei comisii parlamentare de ancheta pentru verificarea modului in care autoritatile romane s-au implicat si au actionat pentru prevenirea si combaterea pestei porcine africane pe teritoriul Romaniei
– depunerea unei motiuni simple privind activitatea ministurlui Afacerilor Interne in contextul protestului desfasurat in Bucuresti in data de 10 august”, a declarat Raluca Turcan, marti la Parlament.

Aceasta a adaugat ca solicitarea poate fi aprobata de presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea.

“Aceasta decizie de convocare a sesiunii extraordinare apartine presedintelui Camerei Deputatilor. Ii solicitam domnului Dragnea sa convoace aceasta sesiune si cu ocazia aceasta putem sa vedem daca domnul Dragnea este dornic sa afle care sunt vinovatii si cum a putut sa fie reprimat un protest pasnic printr-o institutie a statului roman”, a completat Turcan.

Cererea inaintata catre Biroul Permanent al Camerei Deputatilor este semnata de liderii grupurilor parlamentare in Camera Deputatilor ale partidelor de Opozitie, Raluca Turrcan, Eugen Tomac si Claudiu Nasui.

Potrivit Regulamentului Camerei Deputatilor, forul legislativ se poate intruni in sesiuni extraordinare la cererea presedintelui Romaniei, a Biroului Permanent sau a cel putin unei treimi din numarul deputatilor.

Convocarea Camerei Deputatilor in sesiune extraordinara se face de catre presedintele acesteia.

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, ca liberalii vor depune solicitari pentru convocarea celor doua foruri ale Parlamentului in sesiune extraordinara pe 20 august.

“Vom initia demersurile de convocare a unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputatilor si a Senatului. Dupa cum bine stiti Guvernul a dat zile libere miercuri joi vineri, realist este ca sesiunea extrordinara sa fie luni”, a afirmat liderul PNL.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *