15 milioane de euro pentru infrastructura verde din Craiova

300.000 de locuitori ai Municipiului Craiova vor beneficia de investiţii  în infrastructura urbană, finanţate printr-un împrumut de 15 milioane de euro acordat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Banca va finanţa reabilitarea a 14 clădiri publice şi achiziţionarea a până la 40 de autobuze cu normă de poluare redusă (EURO 6).

Anterior acestui împrumut, BERD a mai finanţat extinderea şi reabilitarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare şi a contribuit la dezvoltarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă pentru zona metropolitană Craiova.

Această nouă finanţare face parte din programul BERD, Oraşe Verzi, ce se bazează pe experienţa sa de peste două decenii în proiecte de infrastructură municipală şi de mediu.

Craiova este primul oraş din România care se alătură programului nostru pentru Oraşele Verzi şi aştept cu nerăbdare să lucrăm împreună la un Plan de Acţiune în acest scop. Implementarea proiectului va aduce beneficii tuturor locuitorilor din Craiova“, a precizat Susan Goeransson, directorul BERD pentru infrastructură municipală şi de mediu.

În cadrul acestui program, BERD va sprijini elaborarea unui Plan de Acţiune, care va analiza opţiuni de investiţii în “proiecte verzi” din domeniul transporturilor sau al infrastructurii de apă şi salubritate pentru a îmbunătăţi mediul şi calitatea vieţii în regiune.

De când a început activitatea în România, BERD a investit peste 8 miliarde de euro în peste 400 de proiecte în ţară.

Comentarii

comentarii

Citeste in continuare mai multe noutati de la: Green Report

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *