33 de cazuri de gripă sezonieră, înregistrate în Moldova

33 de cazuri de gripă sezonieră, înregistrate în Moldova

33 de cazuri de gripă sezonieră au fost înregistrate săptămîna trecută, 14 persoane fiind spitalizate. Datele au fost prezentate de Agenția Națională Sănătate Publică.

Potrivit reprezentanţilor Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, cele mai multe cazuri de gripă, 12 la număr, au fost înregistrate la Edineţ, următorul fiind municipiul Chișinău, cu 10 cazuri. La Comrat au fost înregistrate 4 cazuri, Bălți – 3, Ungheni – 2, la Căușeni şi Făleşti cîte un caz.

Cei mai vulnerabili în fața gripei sezoniere sunt copiii cu vîrsta de pînă la 4 ani, fiind înregistrate 14 cazuri de acest fel. 5 cazuri au fost înregistrate în rîndul copiilor cu vîrstele cuprinse între 5 şi 14 ani, 2 cazuri la persoanele cu vîrstele cuprinse între 15 şi 29 de ani, 11 cazuri printre cetăţenii cu vîrstele de 30+64 de ani şi un singur caz la o persoană cu vîrsta mai mare de 65 de ani.

Potrivit specialiștilor, sezonul gripal a început pe 4 octombrie. Pînă în prezent în ţara noastră fiind înregistrate 174 de persoane cu gripă sezonieră.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/societate/33-de-cazuri-de-gripa-sezoniera-inregistrate-in-moldova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *