5 metode eficiente prin care să renunți la lucrurile inutile

Dacă ai apucat să îți schimbi garderoba de iarnă cu cea de primăvară înainte de Paște, acum poți să treci prin același proces cu hainele de vară. Ca să-ți fie mai ușor decât de obicei să scapi de lucrurile inutile, îți sugerăm să aplici cele 5 reguli de mai jos, din cartea „Stuffocation: Why We’ve Had Enough of Stuff and Need Experience More Than Ever” a lui James Wallman.

5 metode eficiente prin care să renunți la lucruri

Jocul „Ți-a fost dor de mine?”

Acest joc poate fi jucat cu colegii de apartament, soțul, soția sau chiar copiii. O persoană îi ascunde o piesă vestimentară celuilalt și dacă persoana din urmă nu caută acea haină și nici nu întreabă de ea într-o perioadă determinată de timp (cum ar fi o săptămână, o lună), înseamnă că nu are cu adevărat nevoie de ea. Posesorul obiectului poate decide să îl doneze sau, cum făcea Marie Kondo în copilărie, chiar cel care a ascuns haina poate face asta (a doua metodă poate crea totuși adevărate drame).

Metoda „Totul în cutii”

Această metodă a fost inițial utilizată de Ryan Nicodemus, pe blogul său The Minimalist, și presupune să îți pui absolut toate obiectele în cutii, ca și cum te-ai muta. Poți să scoți obiectele de care ai nevoie, iar la finalul unei luni să vezi ce a mai rămas în cutii. Acelea sunt lucrurile de care nu ai nevoie. Wallman sugerează să mai păstrezi cutiile încă o lună, undeva departe de vedere, și dacă tot nu consideri util conținutul lor, poți să-l donezi.

retroboutique.ro

Provocarea „Alege un număr”

Această provocare este foarte flexibilă, pentru că îți permite să stabilești numărul și categoria obiectelor pe care să le limitezi. Poți să alegi să-ți reduci garderoba la 33 de haine, să folosești numai 5 farfurii sau să ai numai două cutii de depozitare în garaj. Tu faci regulile.

Metoda umerașului întors invers

Probabil ai mai văzut această metodă pe internet. Nu necesită prea mult efort și este foarte eficientă. Tot ce trebuie să faci este să așezi toate hainele pe umerașe care sunt orientate la fel. De fiecare dată când porți un obiect vestimentar, așază umerașul invers. Astfel, la sfârșitul lunii vei putea vedea ce haine nu ai purtat deloc și la care poți renunța.

Luna renunțării la lucruri

Renunță la atâtea lucruri corespunzătoare datei de calendar. Pe 1, renunță la un obiect, pe 15, la 15 lucruri și tot așa. Pentru că această provocare poate să fie foarte dificilă, s-ar putea să-ți fie de ajutor să o faci împreună cu un prieten.

Comentarii

comentarii

continuare… .

Sursa: Green Report

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *