A decedat actrița Lidia Noroc-Pînzaru

A decedat actrița Lidia Noroc-Pînzaru

Actrița Teatrului Național „Vasile Alecsandri”, de la Bălți, Lidia Noroc-Pînzaru s-a strins din viață la vîrsta de 78 de ani.

„Drum lin spre Ceruri, draga noastră Lidia,

Subit și răscolitor de dureros anunțăm decesul Lidiei Noroc-Pînzaru.

Ne este greu să găsim cuvintele potrivite acum cînd am aflat că ființa ei atît de agreabilă lumii întregi ne-a părăsit pentru totdeauna.

A fost o personalitate deosebită și ca om, și ca artistă. O femeie frumoasă la chip și suflet, care își trăia anii cu Artă. Aprindem lumînările regretului și exprimăm sincere condoleanțe rudelor!

Drum lin spre Ceruri, draga noastră Lidia”, scrie în postarea de pe pagina de Facebook a teatrului.

În teatru a ajund îndată de pe băncile școlii, debutîn în 1959, în rolul lui Ionică din spectacolul „Jertfa”, după piesa cu același nume a lui Gheorghe Timofte. Au urmat alte roluri care i-au adus marele succes în fața publicului: Valentina din drama lui Alexandru Vampilov „Astă-vară la Ciulimsk”, Luluța din „Chirița în provincie” de Vasile Alecsandri, Alice din „Omul care a văzut moartea” de Victor Eftimiu, fiica judecătorului din „Sabia lui Damocles” de Nazîm Hikmet ș.a. În total, a jucat în teatru peste 70 de roluri.

În anii 1959-1990 a fost actriță la Teatrul Muzical-Dramatic „Vasile Alecsandri” din Bălți, în perioada 1990-2003 – șef al Direcției Cultură Bălți, iar în ultimii ani – colaborator științific la Muzeul de Istorie și Etnografie din Bălți. Ea a fost cea care a dus la bun sfîrșit instalarea monumentului lui ștefan cel Mare și Sfînt la Bălți.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/societate/a-decedat-actrita-lidia-noroc-pinzaru

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *