A doua reuniune la nivel înalt dintre MAE și USAID, cu participarea secretarului de stat George Ciamba

Secretarul de stat în MAE George Ciamba a participat joi la cea de a doua reuniune la nivel înalt dintre Ministerul Afacerilor Externe și Agenția Statelor Unite ale Americii pentru Dezvoltare Internațională, context în care oficialul român s-a întâlnit cu administratorul adjunct USAID pentru Europa și Eurasia, Margot Ellis Gayle Smith, și cu șeful misiunii USAID în Republica Moldova, Karen Hilliard.

f9474c76-a0f6-4137-911b-bf2ec1d0916e

Sursa foto: mae.ro

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, George Ciamba a evocat parteneriatul strategic dintre cele două state, apreciind că relațiile bilaterale au atins un nivel intens de cooperare, cu acțiuni comune care se derulează în domenii precum economie, securitate și apărare, politică externă și dezvoltare internațională.

Discuțiile s-au concentrat pe oportunitățile de cooperare comună cu statele din regiunea Mării Negre și Balcanii de Vest, fiind stabilite principalele linii de cooperare comună în Republica Moldova pentru perioada imediat următoare, în domenii precum agricultură, energie, turism și sectorul IT&C.

Oficialul român a prezentat prioritățile politicii României în materie de cooperare internațională pentru dezvoltare și evoluțiile din zona Mării Negre, evidențiind totodată domeniile în care partea română a dezvoltat avantaje competitive în regiune și care pot deveni posibile domenii de cooperare comună, precizează sursa citată.

De asemenea, George Ciamba a subliniat disponibilitatea pentru angajarea României în proiecte comune de dezvoltare în regiunea Mării Negre și în regiunea Balcanii de Vest.

În cadrul vizitei în România, delegația USAID va mai avea întâlniri de lucru cu reprezentanții unor ministere și instituții publice din țara noastră.

La data de 25 mai 2016, a fost semnat la Washington un Memorandum de înțelegere între Ministerul Afacerilor Externe și Agenția Statelor Unite ale Americii pentru Dezvoltare Internațională, care pune bazele dezvoltării parteneriatului de cooperare dintre România și SUA. Memorandumul prevede implementarea de inițiative și proiecte comune de cooperare a celor două părți, cu scopul contribuirii la dezvoltarea, creșterea economică și prosperitatea statelor din Europa de Est, Caucaz și Balcanii de Vest, menționează MAE.

Prima reuniune la nivel înalt pentru implementarea Memorandumului dintre MAE și USAID a avut loc la Washington, în perioada 17 — 18 noiembrie 2016.

AGERPRES/(AS — autor: Eusebi Manolache, editor: Andreea Rotaru)

AGERPRES | SURSA 
https://www.agerpres.ro/politica/2017/10/19/a-doua-reuniune-la-nivel-inalt-dintre-mae-si-usaid-cu-participarea-secretarului-de-stat-george-ciamba-18-43-04

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *