Aceștia sunt primii oameni pe care Elon Musk o să-i trimită în spațiu

NASA plănuiește să trimită din nou astronauți în spațiu pentru prima dată din 2011. SpaceX, compania miliardarului Elon Musk, va fi cea care va duce la bun sfârșit planul.

SpaceX și-a modificat în ultimii cinci ani capsula Dragon, care este deja folosită pentru a transporta provizii către Stația Spațială Internațională, pentru a transporta ceva mult mai prețios: astronauții.

Zborurile inaugurale ale Commercial Cew Program al NASA sunt programate să aibă loc în lunile următoare. NASA a anunțat că primul test, fără echipaj, al navetei Crew Dragon către Staţia Spaţială Internaţională, va avea loc în februarie 2019, într-o misiune numită Demo-1.

Capsula Dragon pe care NASA o folosește acum este reutilizabilă, iar SpaceX urmărește să refolosească și naveta Crew Dragon, pentru a transporta astronauți spre Stația Spațială Internațională și înapoi în mod regulat.

Lansarea navetei cu echipaj la bord, format din doi astronauți aflați la cea de-a treia călătorie în spațiu, este programată pentru iunie 2019, din statul Florida. De când programul Space Shuttle a fost anulat în 2011, NASA s-a bazat pe Rusia pentru a-și transporta astronauții.

Compania lui Elon Musk este responsabilă și de instruirea celor care urmează să ajungă în spațiu la bordul navetei sale. SpaceX a construit simulatoare ale capsulei pentru a pregăti astronauții pentru ceea ce ar putea experimenta în spațiu. Acestea recreează interiorul capsulei iar o mare parte a procesului de instruire este trecerea în revistă a fiecărui detaliu care ar putea merge prost, astfel încât echipajele să știe să intervină și să remedieze eventualele probleme.

Evoluția SpaceX până în momentul în care trimite oameni în spațiu

Musk a fondat SpaceX în 2002 pentru a revoluționa tehnologia spațială, având ca ultim scop să facă posibilă viața umană pe alte planete. În 2008, NASA permite companiei să gestioneze transportul de mărfuri către Stația Spațială Internațională. În 2012, compania a făcut istorie cu lansarea Falcon 9 în spațiu,cu o capsulă fără pilot. A fost pentru prima dată când o companie privată a trimis o navetă către Stația Spațială Internațională.

În martie 2017, SpaceX a aterizat cu succes, pe apă, racheta Falcon 9. Astfel a demonstrat că o navetă reutilizabilă e fezabilă și călătoria în spațiu devine mai accesibilă.

Potrivit unui interviu Wired, visul lui Elon Musk de a trimite oameni pe Marte s-a născut încă din 2002, când nu a găsit pe site-ul NASA vreo dată exactă în care agenția plănuia să facă acest lucru. Astăzi, SpaceX încearcă să facă posibilă călătoria pe Marte, care s-ar putea întâmpla în 2025. Musk a declarat că vrea să colonizeze Marte pentru a ne proteja specia, în cazul unui Al Treilea Război Mondial.

Compania nu se oprește însă aici. Ca răspuns al unui comentariu pe Twitter care spunea că naveta nu ar trebui să se numească Starship decât dacă a ajunge într-un alt sistem stelar, Elon Musk a lăsat să se înțeleagă că acest lucru va fi posibil în viitor.

Sursa | Play Tech

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *