ACTORI & PERSONAJE Josh Brolin aduce pe marile ecrane un erou din viața cotidiană în filmul ‘Only the Brave’

Actorul Josh Brolin joacă în “Only the Brave” rolul șefului unei unități de pompieri de elită, “The Granite Mountain Hotshots”, ai cărei membri își pierd viața într-un incendiu devastator din Arizona în 2013. Filmul este unul foarte emoțional, mai ales în contextul în care statul California a fost devastat în ultimele zile de incendii devastatoare soldate cu zeci de morți. Actorul de 49 de ani, care a fost pompier voluntar în urmă cu treizeci de ani, spune că filmul este poate cel mai personal pentru el dintre cele pe care le-a făcut și afirmă că profesiunea de pompier este “ultima profesie care nu a fost coruptă”.

3c4673eb-c2ed-4e8d-bd68-14baa6b16306

Într-o dimineață sufocantă din iunie 2013, o unitate de pompieri de elită din Arizona se deplasează în zona Yarnell Hill, unde s-a declanșat un violent incendiu. La sfârșitul zilei, toți vor fi morți, cu excepția unuia, scrie France Presse.

La 30 iunie 2013, incendiul de la Yarnell Hill, la circa 135 km nord-vest de Phoenix (Arizona), a provocat moartea a 19 pompieri. A fost evenimentul cu cel mai grav bilanț al morților din punctul de vedere al breslei de la atentatele de la 11 septembrie 2001, când au murit 340 de pompieri.