Adolescentul din Olt bolnav de cancer la plămâni a fost operat cu succes în Ungaria. Ce le transmite mama sa celor care au donat bani/ FOTO

Cosmin Boacă, adolescentul de 16 ani din Scornicești, bolnav de cancer la plămâni  și pentru care, la apelul public lansat de polițistul Viorel Teacă, sute de slătineni și-au unit eforturile pentru a-l ajuta să trăiască, a fost operat cu succes în Ungaria de un medic român. 

Cel puțin așa spune mama tânărului, care a postat pe Facebook un mesaj de mulțumire către toți cei care i-au ajutat fiul cu donații.

„Mulțumesc lui Dumnezeu că am trecut cu bine și de această operație. Mulțumesc domnului doctor Dan Nicolau pentru o a doua șansă la viață acordată băiatului meu, mulțumesc oamenilor care ne-au ajutat să putem ajunge aici, mulțumesc domnului Viorel Teacă, care ne-a ajutat foarte mult și datorită lui suntem azi aici. Mulțumesc personalului din clinică și domnului Robert, patronul clinicii, care ne-a fost alături și ne-a ajutat și financiar la costurile operației. Vă mulțumesc din suflet tuturor care ne-ați ajutat și ați fost lângă noi cu gândul și cu sufletul. Vă mulțumesc!”, a scris Mariana, mama băiatului, pe pagina sa de socializare.

Crunta boală i-a atins lui Cosmin ambii plămâni. Cu sprijinul mai multor oameni cu inimă mare, el a reușit să strângă suma de bani necesară pentru o intervenție chirurgicală la unul dintre plămâni. Dar el mai avea nevoie de o a doua operație, la celălalt plămân.

Apelul public pe care polițistul slătinean Viorel Teacă l-a lansat pentru salvarea lui Cosmin, tânărul de 16 ani din Scornicești care suferă de cancer la plămâni, a avut un succes deplin, astfel că adolescentul a strâns banii necesari pentru cea de-a doua intervenție chirurgicală care i se va face în străinătate. Este vorba de 10.000 de euro donați de sute de oameni de bine după ce Viorel Teacă, agent șef principal în cadrul Biroului Rutier al Poliției Slatina, a popularizat cazul pe rețelele sociale.

„Am fost contactat de un prieteni al lui Cosmin care mi-a prezentat ce problemă are și mi-a propus să îl ajut. A trebuit să merg la spital unde l-am cunoscut pe Cosmin și i-am promis să îl ajut și de acolo a trebuit să merg înainte”, a declarat, le eveniment, Viorel Teacă.

Zis și făcut. Dar Cosmin mai are nevoie de ajutor pentru că are nevoie de recuperarea de după operație. Pentru cei care vor să îl ajute există și trei conturi bancare deschise pe numele mamei lui tânărului, Boacă Mariana Cristina:

BCR: RO06RNCB0701128563580001

RAIFFEISEN: RO25RZBR0000060016754268 

BCR, Cont Lire: RO23RNCB0497128563580001

Citeste in continuare mai multe articole de la Sursa/Olt Alert

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *