AEE lansează un ghid informativ privind mecanismul de sprijin Cantorizare netă

AEE lansează un ghid informativ privind mecanismul de sprijin Cantorizare netă

Agenția pentru Eficiență Energetică (AEE), anunță lansarea unui Ghid unde sînt descriși pașii pe care trebuie să-i întreprindă consumatorii finali pentru a beneficia de mecanismul de sprijin Contorizare netă și pentru a se interconecta la rețeaua electrică, transmite Noi.md.

În anul 2018 a intrat în vigoare Legea nr.10 privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile. Unul din criteriile inovatorii ale acestei Legi îl constituie principiul Contorizării nete.

Contorizarea netă este o schemă de sprijin a statului pentru cei care doresc să producă energie electrică pentru propriul consum și să furnizeze excesul de energie în rețea, utilizînd-o mai apoi la necesitate.

Sistemul poate fi o instalație fotovoltaică rezidențială pentru o gospodărie, fie un sistem fotovoltaic mai mare, destinat pentru a acoperi cheltuielile la energie electrică a unei companii.

Panourile solare sînt o posibilitate pentru cei care își doresc să folosească propria energie curată și să economisească bani. Sistemele fotovoltaice reprezintă o investiție pe termen lung.

În acest sens, prin prisma atribuțiilor care îi revin, AEE a realizat acest Ghid și îndeamnă toți consumatorii să utilizeze energia regenerabilă pentru a contribui la reducerea emisiilor de CO2 și a promova energia curată.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/societate/aee-lanseaza-un-ghid-informativ-privind-mecanismul-de-sprijin-cantorizare-neta

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *