Alain Delon, devastat de moartea lui Jean-Paul Belmondo

Alain Delon, devastat de moartea lui Jean-Paul Belmondo

Actorul francez Alain Delon s-a declarat „complet distrus” de moartea colegului său Jean-Paul Belmondo.

Moartea lui Belmondo a fost anunțată luni, 6 septembrie, legendarul actor avea 88 de ani.

„Sînt complet distrus. Este o parte din viaţa mea, am debutat împreună în urmă cu 60 de ani”, a spus Alain Delon în cadrul unui interviu oferit postului TV CNews.

Видео: Жан-Поль Бельмондо и Ален Делон. 70 лет дружбы - Журнал Вестника Кавказа

Jean-Paul Belmondo a fost unul dintre cele mai mari nume din cinematografia franceză. În cariera sa de peste 50 de ani, legendarul „Bébel” a apărut în aproape 80 de filme.

Născut la 9 aprilie 1933, Belmondo a crescut într-o familie de artişti. Tatăl său, de origine italiană, a fost un renumit sculptor.

Belmondo, o emblemă a Noului Val Francez, care a colaborat cu regizori precum Jean-Luc Godard şi Phillippe de Broca, a devenit celebru în filmul ”Cu sufletul la gură/ A bout de souffle”, de Jean-Luc Godard, din 1960.

Sinonim al expresiei ”French cool”, este cunoscut şi pentru rolurile din filmele franceze cu gangsteri, precum ”Classe tous risques” (1960), de Claude Sautet, şi ”Borsalino” (1970), de Jacques Deray.

Printre titlurile sonore din filmografia starului francez, care alegea de multe ori să interpreteze el însuşi scene care ar fi presupus dublajul unui cascador, se află pelicule precum ”Panică în oraş/ Peur sur la ville” (1975), de Henri Verneuil, şi două filme regizate de celebrul Claude Lelouch – romanţa în stil hollywoodian ”Un bărbat care îmi place/ Un homme qui me plaît” (1969) şi drama ”Viaţa unui copil răsfăţat/ Itinéraire d’un enfant gîté” (1988).

Belmondo a jucat şi rolul unui membru al Legiunii Franceze într-un film din seria ”James Bond”, thrillerul ”Casino Royale” din 1967.

De două ori nominalizat la BAFTA, pentru rolurile din ”Léon Morin, prêtre” (1961) şi ”Pierrot le Fou” (1965), Belmondo a fost recompensat cu Cesar în 1989, pentru interpretarea din „Itinéraire d’un enfant gîté”.

Festivalul de Film de la Cannes i-a acordat un trofeu onorific Palme d’Or în 2011, iar festivalul de Film de la Veneţia l-a recompensat pentru întreaga carieră în 2016.

Ultimul lungmetraj în care a jucat a fost drama ”Un homme et son chien”, lansată în 2008

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/showbiz/alain-delon-devastat-de-moartea-lui-jean-paul-belmondo

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *