ALDE a depășit PNL în mai multe județe în preferințele cetățenilor

Președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a prezentat joi, după ședința Biroului Politic Executiv al ALDE, câteva sondaje de opinie realizate la nivel județean. Președintele ALDE a arătat că în câteva județe partidul se află la același scor cu PNL, așa cum e cazul județelor Giurgiu, Dolj sau Argeș, unde ambele partide au aceeași intenție de vot pentru alegerile parlamentare. 

„Eram dator în a vă comunica rezultatele sondajelor, pentru că nu le ținem secrete, nicidecum, nu aceasta este intenția noastră. Am făcut sondaje în opt județe: Argeș, Dolj, Constanța, Giurgiu, Gorj, Olt, Prahova, Satu Mare. Am măsurat intenția de vot pentru ALDE pe două paliere: cel al votului la alegerile parlamentare și un ipotetic vot la alegerile județene (…). Rezultatele sunt în aceste județe bune și foarte bune. Un alt lucru pe care doresc să-l subliniez este că în unele județe performanța ALDE a ajuns să egaleze pe cea a PNL”, a declarat președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu.

Liderul ALDE a precizat că, în privința intenției de vot pentru Consiliul Județean, sunt județe în care ALDE depășește PNL, dând exemplele județelor Argeș și Dolj.

La Consiliul Județean (intenția de vot pentru alegerile locale – n.r.), sunt județe unde depășim PNL”, a subliniat Călin Popescu-Tăriceanu. Acesta a adăugat că Prahova „este singurul județ unde liderii locali sunt peste partid”.

„Aceste rezultate explică, într-o bună măsură, și cota pe care o avem la nivel național. Așa cum ați văzut, practic, cota față de alegerile parlamentare din 2016 și, ulterior, cotele din sondajele din anul 2017, astăzi rezultatul indică o dublare a scorului nostru. Poate există și o explicație, această explicație este dată de consecvența mesajului și de capacitatea noastră de a ne identifica cu o serie de probleme (…) Suntem apărătorii drepturilor și libertăților cetățenilor, am avut o voce puternică care a criticat abuzurile care s-au petrecut în ultima vreme bazate pe celebrele protocoale secrete dintre SRI și procuratură”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.

Cifrele prezentate de președintele ALDE:

– Argeș: PNL – 17%, ALDE – 17%

– Dolj: PNL – 14%, ALDE – 14%

– Constanța: PNL – 24%, ALDE – 16%

– Giurgiu: PNL – 21%, ALDE – 21%

– Olt: PNL – 24%, ALDE – 12%

– Prahova: PNL – 25%, ALDE – 22%

-Satu Mare: PNL – 23%, ALDE – 13%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *