ALDE Botoșani celebrează Centenarul Unirii Basarabiei cu România printr-un eveniment inedit

Filiala județeană a ALDE Botoșani organizează în perioada 27 – 28 martie un eveniment de celebrare a împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Evenimentul inițiat de președintele ALDE Botoșani Liliana Mincă reprezintă un omagiu adus strămoșilor noștri care au contribuit în mod decisiv la unirea Basarabiei cu Țara Mamă.
„Istoria românilor trăiește astăzi cardinalitatea descinsă din idealul național făurit din generație în generație de strămoșii noștri. Noi avem datoria să transmitem generației viitoare sublimul spirit românesc și eternitatea sa. Personal, consider că este un privilegiu să te naști în limba, cultura și istoria unui neam ca al nostru, iubitor și pașnic. În virtutea marcării Centenarului Unirii Basarabiei cu Țara Mamă, am inițiat un eveniment deosebit care să celebreze acest moment special din istoria noastră”, a declarat președintele ALDE Botoșani Liliana Mincă.
Evenimentul inițiat de ALDE Botoșani va debuta la monumentul lui Mihai Viteazul din Piața Universității, din municipiul București, în data de 27 martie, la ora 10, și va continua în data de 28 martie, la Chișinău, la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt cu o depunere de coroane. ALDE îi îndeamnă pe toți românii, din țară și din Republica Moldova, să participe la acest moment marcant al istoriei noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *