ALDE OLT ȘI PAGUBA-N CONT

De la PNL la ALDE, prin PDL si PC, cu două mandate de senator și unul, în curs, de deputat.

Aceasta este traiectoria politică a celui mai „melc” parlamentar de Olt, Mihai Niță, îmbinată cu o funcție “mică” soldată cu o activitate anostă în fruntea Spitalului Județean Slatina. Unde nu a stat prea mult și nu a făcut prea multe pentru că „în spital erau atât de multe probleme, că-n fiecare zi trebuia să muncesc până pe la orele 17-18”( M. Niță). Trist! Și copleșitor totodată, având în vedere că Mihai Niță mai avea în grijă și propria firmă.

În 2008, sub coroana împărătească a lui Darius Vâlcov, prinde gustul Parlamentului. Trai pe vătrai! Tot ce trebuia să facă era “să ridice mâna la comandă” (M. Niță). Și a făcu-o, docil și cuminte: a ridicat mâna când i s-a comandat, în schimbul unor lucrări primite cu ,,dedicație” (betonarea unui drum în satul Oteștii de Sus, din Cungrea, în mandatul primarului Ion Murguleț).

Apoi a urmat o mare tăcere planată asupra personalității sale, piperată doar cu traseele PC-iste și apoi ALDE-iste pe care le-a urmat. Cu excepția, poate, a unui zvon fâsâit lansat anul trecut chiar de domnia sa privind părăsirea iminentă a partidului, reîmprospătat pe grupul feisbucist al organizației chiar în seara vizitei lui Tăriceanu (n.r. 30 martie, 2019). N-a fost să fie! Nici anul trecut, nici anul acesta. Pesemne fie că scânteia n-a fost suficient de puternică să aprindă focul, fie amenințarea lansată a fost direct proporțională cu frica de anonimat și lipsire de privilegii. În plus, motivul invocat de președintele Niță (“îmi pare rău, n-am reușit să fac o echipă”) a fost atât de răsuflat și… nocturn (după cina cu mai-marele Tăriceanu) că nimeni din organizație nu l-a crezut. Doar juniorul Cârloganu care i-a răspuns slugarnic că-l va urma oriunde va pleca.

Revenind, pe la începutul acestui an (electoral!)… bum!! Nu din afară, ci din interiorul organizației pe care o conduce Niță cu tentaculă de melc. Surse din organizație dau cu frustrarea pe afară și dezvăluie că în contul ALDE Olt bate vântul. Nu mai erau bani. Și nu orice bani: banii… cotizați ai cotizanților. Care participau la îngrășarea contului ALDE Olt, la vremea aceea, cu 30, respectiv 60 de lei, în funcție de biroul din care făceau parte: municipal sau județean (actualmente cotizațiile aproape s-au dublat). Tragedie! Tabel de încasare exista, nu și chitanțe. Dar, spun păgubiții, banii s-au încasat și s-au depus într-o vistierie care, surpriză, e găsită goală. Și, firesc, au început speculațiile, șușotelile și fâsâielile dincolo de ușa neetanșată a bucătăriei interne: “Niță a golit-o. A avut ceva probleme cu fabrica și a dat atacul la banii partidului. Vreo 10000…”, au comentat “răutăcioșii”.

Au urmat ceva frământări interne, reproșuri mai pe față, mai prin dos, tensiuni și întrebări la care Niță nu poate/vrea să răspundă. Dar poate să vadă. Și nu vede altceva decât ostilitate în și printre proprii lui oameni plătitori de cotizații, o ostilitate  pe care a încercat s-o mascheze în fața tătucului Tăriceanu venit cu microbuzul de campanie la Slatina. Nu prea i-a reușit: șeful Tăriceanu i le-a cam servit sec, deloc subtil, cu accent pe oamenii din organizație care duc greul, iar seara, târziu, Niță a mai demisionat o dată din vorbe. Doar din vorbe și pe grupul privat de pe facebook. Nu și în fapt însă. Pentru că, dincolo de atitudinea de om cuminte și parlamentar tăcut, Mihai Niță e afacerist cu interes și are o firmă de dus în spate (OLTMOTOR). Una care tocmai a arvunit o lucrare de vreo 4 miliarde Ron, la Spitalul Județean. Stupu-i mare, mierea dulce, cum să treacă Niță la fapte și să plece de unde e bine?

Acum președintele Mihai Niță mai are o preocupare. Una mare, care arde tocmai acum, pe final de campanie electorală: să-i convingă pe membrii Birourilor (lărgite) Municipal și Județean să achite cotizația specială de campanie. O nimica toată: 1000 lei/membru, 1500 lei/director. Cu alte cuvinte, la final de campanie ar fi nevoie de bani pentru campanie. (??) Dă cumva cu rest? O exista o explicație: ori ALDE Olt a consumat în campanie “pe caiet” și se apropie scadența, ori trebuie domolit vântul care bate prin contul organizației.  

P.S. Gurile rele mai pun în cârca lui Mihai Niță și niscai contracte cu încredințare directă. Ce răi sunt oamenii! 😊

. Citeste in continuare noutati de la Geta Boata in ziarul Editie-Speciala
Sursa/Editie-speciala.ro/
Geta Boata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *