ALDE propune înființarea Autorității Naționale pentru Formare Profesională Inițială în Sistem Dual

Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) susține activ rezolvarea crizei în domeniul pregătirii resursei umane pentru mediul economic, prin înființarea Autorității Naționale pentru Formare Profesională Inițială, prin Școala Profesională în Sistem Dual.

Este vorba despre conceptul de formare profesională, cunoscut și sub denumirea de ‘Școala fără șomeri’, care reprezintă o alternativă pentru formarea profesională inițială din învățământul românesc. Acest concept novator este o inițiativă a reprezentantului ALDE Stelian Fedorca, consilier de stat în aparatul de lucru al prim-ministrului.

Prin înființarea autorității interministeriale, se va asigura optimizarea relației dintre stat și mediul economic privat și public, care practic este purtătorul nevoii de muncitori calificați pe piața forței de muncă. Concret, rolul agentului economic devine esențial în condițiile în care el este simultan și beneficiar al forței de muncă calificate, dar și participant activ la procesul de formare în calitate de furnizor de instruire practică.

În viziunea reprezentanților liberal democrați, dezvoltarea parteneriatului public-privat în domeniul formării profesionale reprezintă o sarcină a mediului politic actual, care trebuie să creeze cadrul legislativ pentru instruirea resursei umane la standardele unei economii aflate în proces de modernizare.

Acest concept al înființării Autorității Naționale pentru Formare Profesională Inițială, prin școala Profesională în Sistem Dual, a fost prezentat și aprobat la ultima întâlnire a forurilor de conducere ale ALDE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *