ALDE se consolidează drept principalul partid de centru-dreapta din România

Sociologul Marius Pieleanu a prezentat în emisiunea „Punctul de întâlnire”, de la Antena 3, rezultatele unui sondaj de opinie realizat de Avangarde în șapte județe. Sondajele arată intenția de vot a oamenilor pentru Parlamenul României.

Astfel, potrivit datelor publicate de Avangarde, ALDE s-a consolidat pe parcursul ultimelor luni, devenind treptat principalul partid de centru-dreapta din România. În mai multe județe, ALDE a depășit PNL, în vreme ce în altele ALDE s-a apropiat la câteva procente de PNL.

Rezultatele prezentate de Marius Pieleanu:

1. Județul Bacău – PSD – 42%, ALDE – 24%, PNL – 17%, Ro 100 – 10%

2. Județul Dâmbovița –  PSD – 29%,  ALDE – 25%, PNL – 19%, Ro 100 – 7%

3. Județul Dolj –  PSD – 57%,  ALDE – 14%, PNL – 14%, USR – 5%

4. Județul Iași –  PSD – 33%,  Ro 100 – 18%, ALDE – 16%, PNL – 16%

5. Județul Mehedinți –  PSD – 43%, PNL – 21%,  ALDE – 17%, Ro 100 – 6%

6. Județul Prahova –  PSD – 41%,  PNL – 25%, ALDE – 22%, USR – 5%

7. Județul Suceava –  PSD – 26%, PNL – 26%, ALDE – 24%, Ro 100 – 13%

Media celor șapte județe situează ALDE la peste 20%, în vreme ce PNL abia depășește 19%.

ALDE este singurul partid din Romania care a crescut in intentia de vot fata de decembrie 2016. Suntem la aproximativ 15% la nivel national, mai mult decat dublu scorului electoral. In plus, in multe judete suntem deja in fata PNL.

ALDE își propune ca in urmatoarele alegeri sa depășească PNL si sa fie principalul partid de centru-dreapta din Romania.

Scorul ALDE este dat de increderea romanilor atasati de valorile liberale, romanilor cu convingeri de centru-dreapta.

Este o dovada a constantei mesajului pe care ALDE l-a avut inca de la infiintare, un mesaj pentru promovarea drepturilor si libertatilor cetatenilor, a masurilor economice liberale.
In contextul actual, romanii simt nevoia sa fie reprezentati de un partid care sa se lupte pentru interesele lor, pentru drepturile lor.

Trebuie facuta o precizare: cresterea ALDE nu se bazeaza pe procentele trecute de la PSD. Cresterea ALDE vine intr-un context in care electoratul liberal, cel de centru-dreapta simte nevoia unei reprezentari politice puternice.

De fiecare data cand domnul Orban sare in apararea statului paralel si sustine abuzurile, PNL mai pierde cate un procent catre ALDE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *