Alegeri în două tururi. Cioloș a dat undă verde demersurilor

Alegeri două tururi. Gorghiu: Guvernul a răspuns la plângerea prealabilă a PNL

Alina Gorghiu a anunţat marţi că Guvernul a răspuns la plângerea prealabilă a partidului, ca urmare putând fi continuate demersurile privind invocarea excepţiei de neconstituţionalitate a prevederilor legate de alegerea primarilor într-un tur de scrutin.
‘Veşti bune: Guvernul a răspuns astăzi la plângerea prealabilă a PNL, astfel că putem continua demersurile care deschid calea invocării excepţiei de neconstituţionalitate a prevederilor legate de alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin. Obiectivul: mai multă reprezentativitate a celor aleşi, mai multă democraţie’, a scris Gorghiu, marţi, pe Facebook.
Pe 12 februarie, Alina Gorghiu anunţa că PNL a depus la Guvern plângerea prealabilă pentru organizarea alegerilor locale în două tururi de scrutin.


‘Astăzi am reuşit să depunem la Secretariatul General al Guvernului plângerea prealabilă pe tema alegerilor în două tururi. Este necesară această procedură prealabilă pentru a putea depune acţiunea în contencios-administrativ. Încercăm să ne încadrăm în intervalul de timp care şi aşa este foarte redus pentru a putea ajunge la obiectivul pe care ni l-am propus, anume de a avea un proces electoral în două tururi, care presupune democraţie, presupune reprezentativitate, presupune legitimitate pentru alesul local şi, de ce nu, dă liber competiţiei în România’, declara liderul PNL.

Sursă: Alegeri două tururi. Gorghiu: Guvernul a răspuns la plângerea prealabilă a PNL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *