Alianța USR PLUS Dolj și-a lansat candidații la Primăria Craiova și la președinția Consiliului Județean

Alianța USR PLUS Dolj și-a lansat candidații la Primăria Craiova și la președinția Consiliului Județean

Alianța USR PLUS Dolj a găzduit, joi, prima conferință de presă privind alegerile locale, în cadrul căreia și-au lansat candidaturile Lucian Bernd Săuleanu la Primăria Craiova și Silviu Bratu la Președinția Consiliului Județean, în prezența candidaților la Consiliul Local Craiova și Consiliul Județean Dolj și alături de președintele PLUS Dolj, Gabriel Păunică, și președintele USR Dolj, Adrian-Claudiu Prisnel.

În debutul conferinței de presă, președintele USR Dolj, Adrian-Claudiu Prisnel, a subliniat faptul că dorința Alianței de a scoate PSD din administrația Craiovei este una puternică. „Dorim să continuăm discuțiile cu PNL pentru o alianță mai largă anti-PSD la Craiova. Aceste discuții sunt, în momentul de față, într-un oarecare impas și am dori, și este nevoie de mai multă maturitate și viziune politică. Pentru USR, această dorință este sinceră și lucrul ăsta se vede până la nivelul membrilor. Am derulat un referendum intern și peste 90% dintre respondenți au văzut necesară o astfel de alianță”, a precizat Prisnel.

La rândul său, președintele PLUS Dolj, Gabriel Paunică, a subliniat faptul că Alianța dorește să capete un nou mandat de încredere din partea electoratului pentru a putea schimba Craiova: „Acum un an, electoratul pe care îl reprezentăm ne-a mandatat cu încredere și vrem astăzi să răsplătim această încredere, aducând pe lista electorală o serie de oameni buni pentru Craiova. Ne dorim să căpătăm din nou acest mandat de încredere pentru a schimba Craiova.

Astăzi vi-l prezentăm pe Lucian Bernd Săuleanu, candidat la Primăria Craiova, în primul rând un avocat de succes, în al doilea rând, un om cu adevărat de dreapta. Este, de asemenea, un om care vine din privat și are experiență într-o instituție de învățământ, este profesor la Facultatea de Drept și nu a ocupat niciodată o funcție publică. A candidat ca independent la Primăria Craiova, obținând un rezultat remarcabil. De data aceasta, ne-am unit și îl susținem pentru Primăria Craiova.

De asemenea, vi-l prezentăm pe Silviu Bratu, este candidatul Alianței USR PLUS la președinția Consiliului Județean Dolj. Este un om integru, absolvent al Facultății de Istorie, Filosofie, Geografie, specializarea Filosofie-Sociologie. Este un om care are un master în Managementul Organizațiilor Publice, o experiență de 15 ani în accesarea de fonduri europene, foarte pe scurt, experiența proiectelor dumnealui însumează pentru județul Dolj aproximativ 2 milioane de euro”.

În cadrul discursului său, candidatul Alianței la Primăria Craiova, Lucian Bernd Săuleanu, și-a prezentat obiectivele pentru dezvoltarea orașului: „În primul rând vreau să schimbăm relația primar, primărie și craioveni. Vreau să o îmbunătățim, vreau ca funcționarii publici să fie văzuți altfel, să ajute, să fie alături de craioveni și vom reuși acest lucru. Intenția noastră este de a oferi mai puțină politică și mai multă administrație.

Mă voi preocupa în fiecare zi să îmbunătățim condițiile din acest oraș. Noi trebuie să dezvoltăm nu numai centrul, și cartierele au nevoie. Craiovenii din cartiere trebuie să simtă și ei că locuiesc într-un oraș european. Vreau să dezvoltăm în fiecare cartier mici centre, să simtă într-adevăr că au acel confort necesar și să fie mulțumiți.

Vreau mai multă transparență, simt nevoia aceasta. Transparența e mai mult decât necesară. Mi-am propus, de asemenea, să atragem investiții. Proiectul meu a fost și rămâne Craiova. Administrația publică locală PSD nu a oferit craiovenilor ceea ce merită. Ne trebuie un oraș frumos, ne trebuie un oraș curat, ne trebuie un oraș în siguranță. Eu și echipa mea vom fi în stare să oferim aceste lucruri craiovenilor”.

De asemenea, candidatul Alianței la președinția Consiliului Județean, Silviu Bratu, a vorbit despre măsurile pe care dorește să le pună în aplicare pentru schimbarea Doljului: „Venim cu o viziune de dezvoltare sustenabilă a Doljului și vrem să transmitem un mesaj către potențialii investitori: în mine, ca și președinte al Consiliului Județean, dar și în rândul consilierilor vor găsi un partener atât de discuție, cât mai ales un partener de acțiune. Împreună putem aduce investitori, împreună putem dezvolta această regiune. Vrem să transformăm Doljul într-un județ deschis, într-un județ guvernabil pentru oameni.

O altă direcție pe care aș dori să merg, și echipa USR PLUS se va bate pentru asta, Doljul va trebuie să conteze și din punct de vedere turistic. Unul dintre primele demersuri pe care le voi face este acela de a începe demersurile pentru crearea unui port turistic sau a unui port comercial. Comunitățile trebuie să beneficieze de oportunitățile pe care le au. Experiența mea în domeniul fondurilor europene o voi pune în slujba acestui județ, iar accesarea fondurilor europene trebuie să fie motorul dezvoltării acestor comunități. Nicio comunitate nu va fi lăsată în urmă. Resursele vor fi alocate conform nevoilor locale, nu clientei politice sau prieteniilor între oamenii politici. Nu vom lăsa pe nimeni în urmă, sat cu sat, comună cu comună, oraș cu oraș, toată lumea va pune umărul la dezvoltarea acestui județ”.

 

PLUS nu este partid parlamentar,
deci nu beneficiază de subvenții

Citiţi mai multe ştiri de la PLUS
Sursa: Ştiri.PLUS