Ambasadoarea Franței, Michele Ramis, în vizită la Arad și Timișoara, duminică și luni

Ambasadoarea Franței în România, Michele Ramis, va vizita, duminică și luni, orașele Arad și Timișoara, unde va participa la deschiderea Festivalului “Amifran”, inclus în proiectul “Le Grand Tour de la Francophonie 2017” și va susține în fața studenților o conferință cu titlul “Europe, culture et politique”.

ca035fd2-d438-4d6e-a8f3-d45f995a01f8

Astfel, duminică, începând cu ora 13,30, Michele Ramis va participa la Arad la deschiderea celei de-a 25 ediții a Festivalului Internațional de Teatru Tânăr Francofon “Amifran”, care reunește aproape 400 de participanți din nouă țări, informează un comunicat al misiunii diplomatice transmis AGERPRES.

Această ediție aniversară a festivalului va reuni, timp de șase zile, pe scena mare a Teatrului Clasic “Ioan Slavici”, liceeni, profesori și profesioniști din domeniul teatrului. Evenimentul se dorește a fi, în același timp, un moment retrospectiv și de evaluare, precum și un prilej de scrutare a viitorului teatrului liceal francofon din cadrul țărilor membre ale asociației internaționale Artdrala.

Festivalul este inclus anul acesta în proiectul “Le Grand Tour de la Francophonie 2017”. Plasat sub înaltul Patronaj al Președintelui Republicii Franceze, “Le Grand Tour 2017” reprezintă o incursiune în francofonie, își propune să descopere și să ilustreze bogăția, diversitatea și vitalitatea culturii francofone, reunind sub o singură marcă o sută de evenimente majore, selectate pe cinci continente.

De asemenea, luni, la ora 11,00, la Universitatea de Vest din Timișoara, ambasadoarea Michele Ramis va susține în fața studenților conferința “Europe, culture et politique”.

Scopul acestei conferințe este de a prezenta propunerile președintelui Republicii Franceze, Emmanuel Macron, pentru Europa și mai ales reclădirea proiectului european prin cultură. Printre temele abordate de ambasadoare se vor regăsi dreptul, politica și muzica.

AGERPRES/(AS — autor: Oana Ghiță, editor: Mihai Simionescu, editor online: Irina Giurgiu)

AGERPRES | SURSA 
https://www.agerpres.ro/politica/2017/10/20/ambasadoarea-frantei-michele-ramis-in-vizita-la-arad-si-timisoara-duminica-si-luni-16-54-10

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *