Ambasadorul Marii Britanii, la marșul de condamnare a violenței împotriva femeilor: Este o lecție civică foarte importantă (GALERIE FOTO)

Ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell, care a participat sâmbătă la marșul de condamnare a violenței împotriva femeilor, a afirmat că evenimentul reprezintă “o lecție civică foarte importantă”.

d2026d5d-a6ab-40d3-a652-2a5fe4b27435

Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

“Este o lecție civică foarte importantă. Din păcate, violența domestică este o problemă și în Marea Britanie și aici, în România. Pierderile sunt foarte mari și nu e vorba doar de pierderile economice. S-a constatat că pierderile din cauza violenței domestice pot fi de aproximativ 3,7% din PIB-ul unei țări. Bineînțeles că pierderile sunt mult mai mari — e vorba de pierderile de vieți omenești. Eu cred că este important ca om, ca ambasador al Marii Britanii, să fiu alături de toți cei ce vor să oprească violența domestică”, a declarat Brummell, după ce parcurs întregul traseu al marșului, din piața Universității în piața Victoriei, via piața Romană.

În opinia deputatei PNL Adriana Săftoiu, participantă de asemenea la manifestare, condamnarea violenței împotriva femeilor este “o cauză foarte importantă, pentru care trebuie să mărșăluiești și sâmbăta, și duminica și, dacă trebuie, 365 de zile pe an”, dar pentru care, “din păcate, România are o atitudine destul de indiferentă”.

Ea și-a exprimat speranța că pachetul legislativ al Guvernului privind violența domestică, transpunere a Convenției de la Istanbul, va ajunge cât de curând în Parlament.

“Stau și mă întreb cât vom mai aștepta ca acest pachet legislativ să intre odată în Parlament, să îl votăm și să fie pus în aplicare rapid ordinul de restricție? Să nu mai decidă polițistul dacă merită sau nu să dea el un ordin de restricție. Să devină obligatoriu”, a afirmat Adriana Săftoiu.

Ea a adăugat că a depus în Parlament o propunere legislativă de modificare a Codului penal prin care cercetarea penală să continue chiar dacă părțile se împacă sau chiar să aibă loc din oficiu dacă este constatată violența.

Aproximativ 500 sute de persoane, femei, bărbați și copii, au participat sâmbătă, pentru aproximativ două ore, la un marș de condamnare a violenței împotriva femeilor, pornind din piața Universității spre piața Victoriei, via piața Romană.

Aflat la a treia ediție, marșul “Împreună pentru siguranța femeilor” s-a desfășurat în acest an sub sloganul “Nu ești singură”, pentru a transmite un mesaj de solidaritate cu femeile supraviețuitoare ale violențelor.

Participanții la marș au scandat “Solidaritate, să ne unim toate”, “Indiferența hrănește violența”, “Vrem dreptate în justiție și încredere în poliție”, “Nu mă simt flatată să fiu fluierată”, “Vrem siguranță, în casă și în stradă”, “Cea mai mică lovitură nu e dragoste, e ură”, “Vrem politic potrivite, nu în pumni să fim strivite”, “Legea pumnului se pare că la noi are scăpare”, “Indiferența hrănește violența”.

Participanții la marș au purtat pancarte inscripționate: “Fără toleranță pentru violență”, “Nu ești singură! #Solidaritate”, “Autoritățile ne agresează prin nepăsare”, “Dacă bătaia e ruptă din rai, atunci iubirea de unde vine?”, “Libertate și protecție. Nu frică și umilințe”, “Scopul nostru este să iubim, nu să abuzăm”, “Toleranță zero față de violența împotriva femeilor”, “Pentru agresori doar scuze, pentru femei doar acuze?”, “Sexualitatea face parte din personalitate”.

La intersecția bulevardului Magheru cu strada Tache Ionescu, de la un balcon aflat la al treilea etaj al unui imobil a fost fluturat steagul LGBT și o pancartă cu mesajul “Alături pentru siguranța femeilor”.

Marșul a fost organizat de Rețeaua de Combaterea și Prevenirea Violenței Împotriva Femeilor, formată din 25 de organizații neguvernamentale.

AGERPRES/(AS — autor: Livia Popescu, editor: Antonia Niță, editor online: Adrian Dădârlat)

Sursa Agerpres | Social
https://www.agerpres.ro/social/2017/10/14/ambasadorul-marii-britanii-la-marsul-de-condamnare-a-violentei-impotriva-femeilor-este-o-lectie-civica-foarte-importanta-19-38-17

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *