Amnistia şi Graţierea. Toader neagă că ar fi discutat cu Dragnea despre o OUG

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat joi, la finalul discuţiilor cu Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, că nu a discutat cu cei doi despre o OUG privind amnistia şi graţierea, informaţie apărută în presă, pe surse. De asemenea, Toader a mai susţinut că la MJ nu a existat şi nici nu există un astfel de proiect, relatează Hotnews.

La insistenţele presei cu privire la posibilitatea ca Guvernul să emită o astfel de OUG sau dacă, în opinia sa, s-ar impune un astfel de act normativ, Toader a refuzat să dea un răspuns tranşant.

”Domnule, un act normativ are în el două componente – o componentă de oportunitate, decizie care cade în sarcina decidentului, şi o componentă de constituţionalitate. Nu este în sarcina mea să decid nici oportunitatea, nici constituţionalitatea”, a declarat Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei a mai susţinut, răspunzând la întrebările presei, că a discutat cu liderii coaliţiei doar despre rezultatele întâlnirii cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

continuare… .

Sursa | Epoch Times Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *