ANAR intervine cu echipele de specialiști pentru gestionarea poluării cu biodiesel din județul Dolj

Agenția Națională Apele Române a luat măsuri de reducere a poluării după ce un tren cu 23 de vagoane cu biodiesel a deraiat duminică dimineaţa în județul Dolj. Șapte vagoane s-au răsturnat, iar unul a rămas înclinat, agățat de locomotivă, contaminând un pârâu învecinat cu biodiesel.

Deraierea a avut loc pe linia C.F., magistrala București – Craiova, în zona podului C.F. din localitatea Cârcea, județul Dolj, pe sensul de deplasare spre Craiova. Echipele de intervenție ale A.N. „Apele Române” prin Administrația Bazinală de Apă Jiu au întreprins următoarele acțiuni:

  • În cursul zilei de 13 august 2018, după ora 10 a.m. și până în momentul de față, s-a continuat acțiunea de golire cu vidanje a amestecului de apă și biodiesel a gropilor realizate aval de viaductul de cale ferată din localitatea Cârcea, județul Dolj și din amonte de barajul de la Preajba;
  • conținutul de biodiesel din trei cisterne vagon prăbușite în râpă a fost golit cu ajutorul unei cisterne vidanje, biodieselul recuperat fiind înmagazinat în cisternele vagon din incinta RELOC, prin aceasta urmărindu-se eliminarea posibilității infiltrării de biodiesel în râpă și implicit în apă;
  • în această dimineață s-a verificat întregul sector aval viaduct CF Cârcea până la acumularea de la Preajba, observându-se diminuarea clară a cantității de biodiesel care plutește la suprafața apei;
  • echipe din cadrul Administrației Bazinale de Apă Jiu sub supravegherea directă a conducerii A.B.A. Jiu au săpat aval de barajul de la Preajba o groapă de dimensiuni considerabile care a fost impermeabilizată cu geotextil. Rolul acesteia este de a prelua apa clară, curată din acumularea din amonte prin pompare. În paralel s-a săpat o altă groapă din care o cisternă vidanjă preia numai biodieselul dirijat în aceasta.

Echipele de specialiști aflate sub coordonarea directorului general al A.N. „Apele Române, Victor Sandu vor acționa până la neutralizarea agentului poluator.

Green Report Shop Transport ECO

De asemenea, ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, este informat cu privire la operațiunile de intervenție ale echipelor ANAR.

Trenul cu 23 de vagoane cisternă încărcate cu biodiesel, a intrat probabil pe firul de cale ferată aflat în reparaţie şi pe care circulaţia era întreruptă. Prefectul judeţului Dolj, Dan Narcis Purcărescu, a declarat că locomotiva a reuşit să treacă podul în virtutea inerţiei, însă vagoanele din spate au căzut după ce podul s-a rupt pe toată lungimea, pe firul aflat în reparaţii.

Comentarii

comentarii

Citeste in continuare mai multe noutati de la: Green Report

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *