ANAT solicită ministrului Turismului să constituie un comitet pentru prevenirea unor situații similare celei de la Omnia

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) solicită ministrului Turismului, Mircea Titus Dobre, să constituie de urgență un comitet format din reprezentanți ai Ministerul Turismului, ANAT, ANPC și ANAF, care să identifice soluțiile de prevenire a unor situații similare cu cea de la Omnia Turism, cu urmări nefaste asupra industriei și populației.

eec7f416-5703-4f42-8adc-1af412cb70d3

Sursa foto: facebook.com/ANATpatronat

“Agențiile membre ANAT care au colaborat cu Omnia Turism sunt rugate să solicite asociației consultanță juridică referitoare la avansurile plătite acesteia, pentru a cere răspunderea turoperatorului, conform precizărilor de pe pagina de Facebook a ANAT. Agențiilor de turism mici, revânzătoare a pachetelor Omnia Turism, li se pot cere de către clienți banii încasați, în acest caz fiindu-le necesară expertiza juridică a ANAT pentru ca daunele să se îndrepte către Omnia”, precizează ANAT.

Agenția Omnia Turism, despre care ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a afirmat miercuri că a produs ‘cea mai mare pagubă de după Revoluție’, este asigurată pentru o sumă totală de 50.000 de dolari, conform prevederilor legale, la societatea de asigurări Omniasig Vienna Insurance Group.

Paguba produsă de Omnia Turism este cea mai mare de după Revoluție, în condițiile în care agenția a vândut pachete de aproximativ 7,5 milioane de euro pentru anul 2018 unui număr de 8.500 de clienți, iar pentru perioada 17 octombrie — 31 decembrie 2017 au mai fost încasați 433.000 de euro de la 202 turiști, a declarat, miercuri, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, într-o conferință de presă.

AGERPRES/(AS — autor: Carmen Marinescu, editor: Andreea Marinescu, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa Agerpres | Economie
https://www.agerpres.ro/economie/2017/10/19/anat-solicita-ministrului-turismului-sa-constituie-un-comitet-pentru-prevenirea-unor-situatii-similare-celei-de-la-omnia-16-37-27

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *