Android P: cum îți instalezi noul sistem de operare pe telefon

Android P a apărut, în sfârșit. în mod oficial. Cei de la Google se laudă că e cel mai bun Android de până acum și îl poți avea și tu, dar cu unele condiții.

Android vine sub forma unui nou sistem de operare, cu un nou nume de desert. Android P, adică Pie, care înseamnă plăcintă, este noua mândrie Google, anunțată anul acesta cu câteva luni în urmă.

Android P promite o autonomie a bateriei prelungită, indiferent de capacitatea acesteia, datorită accentului pus pe rețele neurale și algoritmi de inteligență artificială ce reglează consumul hardware în funcție de aplicațiile și funcțiile pe care le folosești.

Android P îți simplifică și îmbunătățește experiența de utilizare a telefonului și acum poți să beneficiezi și tu noile avantaje.

Deocamdată Android P nu este compatibil decât cu anumite telefoane. Dacă ești fericitul posesor al unui Google Pixel sau un telefon Essential, ai două modalități prin care poți dobândi Android P, chiar dacă a venit cu o altă versiune preinstalată, adică Android Oreo.

Prima opțiune este a aștepta notificare din partea sistemului pentru a face update la noul sistem de operare. Dacă te afli în România, mai ai de așteptat până la actualizarea automată.

Dacă nu ai răbdare și deții unul dintre aceste telefoane, atunci poți face chiar tu upgrade-ul, dar trebuie să fii atent și nu e recomandat celor care cred că nu stăpânesc destul de bine setările de sistem.

Dacă vrei să pui “manual” Android Pie pe telefon, trebuie să descarci fișierele de instalare originale direct de la Google. Trebuie să citești cu atenție instrucțiunile de pe pagina oficială și să fii sigur că device-ul pe care-l ai e compatibil.

Ai două posibilități: fie  instalezi Android P cu ajutorul imaginii OTA, care nu-ți cere deblocarea funcției de bootare, fie prin imaginea “din fabrică”, metodă de instalare mai rapidă, dar mai riscantă.

Nu e ca instalarea Windowsului, așa că dacă nu te pricepi, mai bine aștepți notificarea pentru update automat. În acest fel vei ști dacă device-ul tău e compatibil.

La scurt timp după evenimentul Google I/O, unde s-a vorbit pentru prima dată în mod oficial despre Android P, apăruse și o listă cu telefoanele înscrise pentru a primi noul sistem de operare. Printre ele, pe lângă telefoanele Google, se numărau: Nokia 7 Plus, Xiaomi Mi Mix 2S, Vivo X21 UD, Oppo R15 Pro și OnePlus 6.

Sursa | Play Tech

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *