Angela Merkel laudă Turcia referitor la refugiați, dar este ”foarte îngrijorată” în legătură cu statul de drept

Cancelarul german, Angela Merkel, a lăudat joi Turcia pentru modul cum gestionează problema refugiaților, dar a spus că este ”foarte îngrijorată” în legătură cu încălcarea statului de drept și și-a exprimat sprijinul pentru reducerea fondurilor UE care sunt acordate Ankarei în cadrul eforturilor sale de aderare la blocul comunitar, relatează agenția Reuters.

4b5a578a-2baf-45bf-8ea6-f49080f8e6fe

”În termenii valorilor noastre democratice, evoluțiile din Turcia au fost deosebit de negative. Nu numai că sunt arestați germani, dar întregul stat de drept din Turcia se îndreaptă într-o direcție greșită. Suntem îngrijorați în legătură cu aceasta. Și eu voi susține o reducere a fondurilor de preaderare”, a declarat dna Merkel la începerea unui summit al UE la Bruxelles.

”Și voi spune de asemenea în mod clar că Turcia face o treabă bună în ce privește refugiații și că avem obligații în baza acordului UE-Turcia. Noi am promis trei miliarde de euro pentru următorii ani, în plus față de alte trei miliarde pe care le-am acordat deja. Trebuie să ne respectăm promisiunea”, a mai spus dna Merkel.

AGERPRES/(AS — autor: Angela Sârbu, editor: Sorin Popescu, editor online: Anda Badea)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/externe/2017/10/19/angela-merkel-lauda-turcia-referitor-la-refugiati-dar-este-foarte-ingrijorata-in-legatura-cu-statul-de-drept-17-18-03

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *