ANI: Directorul Agenției pentru Protecția Mediului Bihor, în conflict de interese

Agenția Națională de Integritate (ANI) a stabilit că Daniela Sanda Mercea, director executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Bihor, s-a aflat în conflict de interese, după ce a semnat o dispoziție de plată către o firmă unde soțul ei este acționar.

43437d53-f2f9-4375-9aac-757769f156f5

Potrivit unui comunicat al ANI, în calitate de director executiv, Daniela Sanda Mercea a semnat o dispoziție de plată în baza căreia s-a achitat o sumă din casieria instituției către SC Mardan Exim SRL Oradea, în cadrul căreia soțul ei deținea calitatea de asociat cu o cotă de 50% părți sociale.

ANI a mai constatat starea de incompatibilitate și existența conflictului de interese în cazul altor trei funcționari.

Astfel, Vasile Chiricu, consilier în cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Centrul Județean Călărași — Centrul Local Lehliu Gară, a fost declarat în conflict de interese, deoarece, în perioada exercitării funcției de șef birou la APIA — Lehliu Gară, a aprobat plata unor sume către fiul său.

Ion Marin, funcționar în cadrul Primăriei comunei Buzoești, județul Argeș, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 11 mai — 31 octombrie 2012, deoarece a deținut simultan calitățile de funcționar, candidat la alegerile locale din anul 2012 și consilier local.

Titus Tiberiu Ștefănescu, funcționar în Primăria Aiud, județul Alba, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 1 noiembrie 2013 — 1 mai 2014, întrucât a deținut simultan funcția de expert al Direcției Tehnice — Compartimentul strategii de informatizare din cadrul Primăriei Aiud și cea de expert IT în cadrul aparatului tehnic al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară “Alba de Jos”.

AGERPRES/(AS — autor: Eusebi Manolache, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa Agerpres | Justitie
https://www.agerpres.ro/justitie/2017/10/19/ani-directorul-agentiei-pentru-protectia-mediului-bihor-in-conflict-de-interese-10-57-20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *