ANSA va extinde lista produselor de origine animală exportate pe piața UE

ANSA va extinde lista produselor de origine animală exportate pe piața UE

A avut loc evenimentul de încheiere, în format online, a misiunii de audit a Republicii Moldova efectuată de către auditorii Directoratului General pentru Sănătate și Siguranță Alimentară a Comisiei Europene.

Misiunea a avut drept scop, evaluarea implementării controalelor oficiale privind reziduurile și contaminanții la animalele vii și produsele de origine animală, inclusiv controalele privind produsele și medicamentele de uz veterinar.

În cadrul ședinței, au fost prezentate constatările și recomandările preliminare privind capacitățile Republicii Moldova de a demonstra echivalența sistemului de controale oficiale și implementarea Planului Național de Monitorizare a Reziduurilor.

Directorul general ANSA, Radu Musteață, a reconfirmat angajamentul țării noastre pentru a extinde lista produselor de origine animală exportate pe piața Uniunii Europene.

Misiunea de audit s-a desfășurat în perioada 27 septembrie – 8 octombrie 2021, în format online, avînd drept obiectiv evaluarea planificării și implementării Planului Național de Monitorizare a Reziduurilor în lapte, ouă și miere, atît la nivel central, cît și teritorial.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/economie/ansa-va-extinde-lista-produselor-de-origine-animala-exportate-pe-piata-ue

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *