Anunt important facut de seful Audi: Nu vom construi astfel de masini

Germanii de la compania auto Audi pareau sa aiba pana de curand planuri mari cu o noua serie de masini electrice, din fiecare gama, fie ca e vorba de SUV, sedan sau cele sport. Acum, planurile lor s-au schimbat.

Modelul Audi R8 e-tron ar fi fost varful de lance al noii strategii, insa seful companiei, Rupert Stadler, a infirmat aceasta ipoteza, scrie digitaltrends.com. “Am testat tehnologia masinilor electrice, insa mereu am spus clar ca din perspectiva clientilor tehnologia hibrid e cea mai buna”, a tinut el sa precizeze.

Stadler este de parere ca modelele hibrid combina cele mai bune aspecte de la masinile electrice si de la cele conventionale. Dupa parerea lui, ele economisesc combustibil, ofera autonomie destul de mare si protejeaza mediul inconjurator. El a mai dezvaluit faptul ca a vorbit si cu persoane care detin masini electrice Tesla.

Acestia i-ar fi spus ca ar alege mereu un model hibrid Audi Q7, daca masina ar fi disponibila pe piata. Seful Audi crede ca o masina nu trebuie sa ramana in showroom-uri dupa lansare si e increzator ca ei vor construi automobile care sa se vanda. Procesul de productie al masinilor hibrid este mai ieftin decat al celor electrice, care necesita un tren de rulare cu totul nou fata de varianta clasica.

Stadler a mentionat si un avantaj al noii abordari a companiei germane. El se lauda cu capacitatea celor de la Audi de a putea produce oricand modele hibrid in fabricile detinute, tehnologia putand fi adaugata pe multe dintre modelele Audi existente deja pe piata. Neamtul a mai dezvaluit si planurile de lansare a unor variante hibrid pentru modelele A6, A8 si Q7 SUV, in urmatorii ani.

Sursa 
http://www.ziare.com/auto/masini/anunt-important-facut-de-seful-audi-nu-vom-construi-astfel-de-masini-1312917

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *