Apel de candidaturi pentru conducerea CNSAS

 

Uniunea Salva╚Ťi Rom├ónia lanseaz─â un nou apel de candidaturi pentru a desemna un profesionist ├«n Colegiul Director al Consiliului Na╚Ťional pentru Studierea Arhivelor Securit─â╚Ťii.

Candida╚Ťii trebuie s─â respecte condi╚Ťiile legale pentru ocuparea acestei func╚Ťii, dar ╚Öi criteriile de profesionalism ╚Öi integritate ale USR.

Din CNSAS nu pot face parte persoanele care au fost lucr─âtori ai Securit─â╚Ťii sau colaboratorii acesteia, cei ai altor servicii de informa╚Ťii str─âine, ai altor structuri informative interne ╚Öi externe ╚Öi ai altor organiza╚Ťii care au desf─â╚Öurat sau desf─â╚Öoar─â activit─â╚Ťi ce contravin drepturilor ╚Öi libert─â╚Ťilor fundamentale ale omului. De asemenea, nu pot face parte din CNSAS persoanele care au suferit condamn─âri pentru infrac╚Ťiuni de drept comun, chiar dac─â au fost amnistiate.

Candidatul trebuie s─â se bucure de o bun─â reputa╚Ťie ╚Öi s─â aib─â o activitate recunoscut─â ├«n domeniul ap─âr─ârii drepturilor omului ╚Öi a cercet─ârii abuzurilor din perioada comunist─â.

USR dore╚Öte ├«mbun─ât─â╚Ťirea accesului public la arhivele CNSAS ╚Öi comunicarea transparent─â a spe╚Ťelor de interes public.

Candida╚Ťii trebuie s─â trimit─â un CV, un cazier judiciar, o declara╚Ťie pe propria r─âspundere c─â nu au colaborat cu Securitatea ╚Öi o scrisoare de inten╚Ťie la adresa de e-mail: contact@usr.ro. Termenul limit─â este 19 martie, ora 12:00. ┬á

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *