Apel la unitate

 

Pre╚Öedintele USR Dan Barna a f─âcut, vineri, un apel cu bun─â credin╚Ť─â la unitatea opozi╚Ťiei parlamentare, la unitatea societ─â╚Ťii civile ╚Öi la unitatea tuturor cet─â╚Ťenilor responsabili.

Aceste zile ╚Öi cele care urmeaz─â sunt definitorii pentru statul nostru. Suntem ├«n situa╚Ťia ca un grup infrac╚Ťional, sub justificarea mincinoas─â a unui mandat popular primit pentru cu totul altceva, s─â preia Rom├ónia, justi╚Ťia ╚Öi institu╚Ťiile ei, pe persoan─â fizic─â ╚Öi de partid.

Ziua de miercuri a ar─âtat c─â printr-o bun─â colaborare parlamentar─â a opozi╚Ťiei pe durata ╚Öedin╚Ťei ╚Öi prin suportul ╚Öi sus╚Ťinerea cet─â╚Ťenilor a fost posibil─â blocarea votului final de adoptare a modific─ârilor infame ╚Öi nemernice la dou─â dintre legile relative la justi╚Ťie (statutul judec─âtorilor ╚Öi procurorilor ╚Öi legea despre integritate ├«n exercitarea func╚Ťiilor publice).

Faptul c─â, succesiv, parlamentari din ├«ntreaga opozi╚Ťie au venit la microfon, utiliz├ónd argumente diverse de procedur─â parlamentar─â, gener├ónd p├ón─â la finalul zilei o situa╚Ťie care a f─âcut imposibil votul final, este un excelent exemplu c─â este necesar ╚Öi se poate.

Faptul c─â cet─â╚Ťenii au ├«n╚Ťeles demersul ╚Öi efortul nostru ╚Öi au venit la gardul Parlamentului s─â sus╚Ťin─â lupta pentru o justi╚Ťie independent─â confirm─â c─â mesajul opozi╚Ťiei din Parlament este mesajul societ─â╚Ťii con╚Ötiente, c─â ├«n aceste zile se joac─â, din nou din p─âcate, viitorul genera╚Ťiilor viitoare, viitorul acela al copiilor care am vrea s─â r─âm├ón─â aici ╚Öi s─â nu mai vrea s─â plece sc├órbi╚Ťi dintr-o ╚Ťar─â condus─â de infractori ╚Öi senatori cu limbaj de derbedei.

Dup─â cum a╚Ťi aflat ieri, PSD a introdus o ini╚Ťiativ─â de modificare a regulamentului Camerei Deputa╚Ťilor prin care liderii grupurilor parlamentare sunt elimina╚Ťi din Biroul Permanent (un fel de guvern al parlamentului), amendamentele respinse nu mai pot fi dezb─âtute ├«n plen, iar celelalte sunt expediate cu un singur vot. Plenul Parlamentului devine o ma╚Öin─â de vot ridicol─â din care dialogul ╚Öi dezbaterea sunt eliminate. Aceasta este calea explicit─â spre dictatur─â.

├Än acest context, opozi╚Ťia trebuie s─â fie unit─â ╚Öi solidar─â cu societatea ╚Öi fac apel din nou s─â ne utiliz─âm toat─â energia, responsabilitatea ╚Öi creativitatea pentru a g─âsi mijloace pa╚Önice, legale ╚Öi parlamentare pentru a ne opune acestei confisc─âri a statului de c─âtre un partid care a ie╚Öit demult din principiile democra╚Ťiei.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *