Aproape 120 de edituri prezente la Salonul Hunedorean al Cărții (FOTO)

Aproape 120 de edituri din toată țara sunt prezente, în perioada 18-21 octombrie, la Salonul Hunedorean al Cărții, manifestare culturală organizată la Deva de Biblioteca Județeană “Ovid Densușianu”, în colaborare cu Consiliul Județean (CJ) Hunedoara.

ad905633-d2e0-449b-8f78-4faaf57cdc74

“Timp de patru zile, municipiul Deva este locul în care organizăm această adevărată sărbătoare a cărții. Anul acesta sunt prezente 119 edituri cu o bogată ofertă de carte din toate domeniile, o participare-record cu care ne mândrim. Toate sunt edituri bine cunoscute care și-au câștigat un loc merituos pe piața de carte din România. Se citește foarte mult, iar acest lucru este demonstrat și de faptul că zilnic avem circa 250 de persoane care vin la bibliotecă”, a declarat managerul bibliotecii județene, Sebastian Bara.

Potrivit acestuia, salonul de carte oferă un bun prilej pentru edituri, scriitori, librari și bibliotecari că cunoască un public avizat, interesat de lectură.

Tendința a fost demonstrată de cei peste o sută de participanți la festivitatea de deschidere a salonului, la care s-au adăugat mai multe clase de elevi de la școli și licee din Deva.

“Oferta este extrem de bogată. (…) Este încântătoare prezența elevilor, în număr foarte mare, pentru că ei oferă certitudinea unei dezvoltări sociale armonioase, care nu poate fi disociată de educație și cultură”, a spus, la rândul său, președintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora.

La deschiderea manifestării a fost prezent și bibliotecarul Avram Iancu, din Petroșani, cunoscut pentru faptul că a traversat înot Canalul Mânecii și fluviul Dunărea. Iancu a primit din partea colegilor o Diplomă de Excelență “pentru curajul și entuziasmul cu care și-a dus la bun sfârșit expedițiile”.

“Este un lucru extraordinar că se face acest târg de carte. Cartea este minunată, conține foarte multă informație, iar pentru mine este clar, cărțile ne pot schimba viața. Copiii, generația tânără trebuie să ia contact cu informația, cu educația, un lucru foarte important pentru poporul nostru”, a spus Iancu.

Pe parcursul celor patru zile ale Salonului, iubitorii de lectură sunt invitați să ia parte la o multitudine de lansări de carte, programate aproape din oră în oră, organizatorii remarcându-le pe cele ale jurnaliștilor Vartan Arachelian, care va prezenta, în premieră, volumul “Scânteia vine de la Moscova”, pe Sabina Fati, cu “Ocolul Mării Negre în 90 de zile. Șapte țări, opt granițe și o lovitură de stat în prime-time”, și “Fericirea e un ac de siguranță”, semnată de Răzvan Exarhu.

Nu vor lipsi scriitorii hunedoreni Nicolae Crepcia, Ioan Drăgoi, Gligor Hașa, Dumitru Hurubă, Radu Igna, Mariana Pândaru, Ioan Pârva, Paulina Popa, Constantin Stancu.

Salonul Hunedorean al Cărții este deschis zilnic între orele 10,00 și 20,00, iar intrarea publicului este gratuită.

AGERPRES / (A, AS — autor: Sorin Blada, editor: Marius Frățilă, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/cultura/2017/10/18/aproape-120-de-edituri-prezente-la-salonul-hunedorean-al-cartii-foto–17-53-32

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *