ASP, despre compania care va cumpăra circa 3 milioane de blanchete pentru perfectarea actelor

ASP, despre compania care va cumpăra circa 3 milioane de blanchete pentru perfectarea actelor

Compania „Polska Wytwornia Papierow Wartosciowych”, controlată de Trezoreria Poloniei, a fost desemnată câștigătoare a licitației de procurare a blanchetelor utilizate la perfectarea actelor, anunțată repetat de către Agenția Servicii Publice.

Licitația inițiată în aprilie 2021 de fosta conducere a agenției a fost anulată în urma unei verificări efectuate de Corpul de control al prim-ministrului, care a depistat mai multe nereguli legate de această achiziție.

Astfel, vineri, 13 mai, la sediul Agenției Servici Publice a fost semnat contractul de achiziționare, cu o valabilitate de trei ani, în baza căruia vor fi procurate circa 3 milioane de blanchete.

„1,5 milioane sunt blanchete de paşapoarte, 1 milion – blanchete de buletine de identitate, circa 500 mii – blanchete de tip card ID1 (premise de conducere, certificate de înmatriculare)”.

De menționat că, la licitația pentru achiziționarea blanchetelor pentru documente au participat companii din 9 țări. Compania „Polska Wytwornia Papierow Wartosciowych” S.A., specializată în producerea hârtiilor de valoare, o oferit cel mai mic preț de circa 130,5 milioane de lei (fără TVA) pentru 3 milioane de blanchete. Anterior, fosta conducere ASP desemnase câștigătoare o companie care a anunțat un preț de 500 mln. lei pentru un lot de doar 2 mln. de blanchete.

„Achiziția repetată pe care am anunțat-o la începutul acestui an a inclus două loturi: lotul 1 prevedea achiziționarea de blanchete de acte de identitate din sistemul național de pașapoarte, permise de conducere și certificate de înmatriculare și lotul 2 prevedea achiziționarea de echipamente și produs program specializat de personalizare a actelor de identitate, permiselor de conducere și certificatelor de înmatriculare. În rezultatul licitației, am obținut un preț total pentru ambele loturi de 150 719 369 lei, ceea ce este cu circa 350 mln. de lei mai puțin decât prima achiziție, ce includea doar un singur lot de circa 2 milioane de blanchete. Astfel, astăzi putem anticipa o scădere a prețului pentru perfectarea pașapoartelor cu circa 200 de lei per pașaport.”, a declarat în cadrul evenimentului directorul Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu.

Câștigătoare pe cel de-al doilea lot a fost desemnată compania franceză SELP, contractul cu care urmează a fi semnat săptămâna viitoare.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/societate/asp-despre-compania-care-va-cumpara-circa-3-milioane-de-blanchete-pentru-perfectarea-actelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *