Astazi se deschide circulatia pe Loturile 3 si 4 ale Autostrazii Sebes-Turda

Loturile 3 si 4 ale Autostrazii Sebes-Turda se deschid astazi, cu o intarziere de peste doi ani, potrivit directorului Companiei de Autostrazi, Narcis Neaga.

“Loturile 3 si 4 ale autostrazii Sebes-Turda vor fi deschise astazi. Lotul 4 a fost receptionat, acum se semneaza procesul verbal. Urmeaza sa fie sedinta pentru lotul 3, iar comisia de inspectie va decide, insa nu vad motive pentru o decizie negativa”, a precizat Neaga, citat de Agerpres.

De fapt, pe cei 28,8 kilometri de autostrada de la Aiud la Turda ar fi trebuit sa putem circula pe autostrada inca din 2016. Din pacate, lucrarile nu s-au desfasurat in ritmul in care ar fi trebuit.

Dupa fiecare vizita pe santier, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anuntat ca a constatat probleme serioase atat pe Lotul 3 al autostrazii (dintre Aiud si Decea, pe care lucreaza firma Tirenna Scavi Spa), cat si pe cel al Lotului 4 (dintre Decea si Turda, coordonat de Porr Construct SRL).

Mai exact, pe lotul 3 CNAIR identificase probleme cu planeitatea si rugozitatea drumului si a desfasurat acolo mai multe masuratori pe care constructorul le-a contestat. Pe Lotul 4 alunecau taluzurile si a fost nevoie de interventii repetate.

In cele din urma, se pare, totusi, ca problemele s-au rezolvat si – mult mai tarziu decat ar fi trebuit – circulatia se va deschide pe autostrada, de la Aiud la Turda. Iar asta inseamna ca soferii nu vor mai fi nevoiti sa circule prin zona doar pe in conditii de mare risc, pe DN1, ci vor putea alege si varianta noului drum de mare viteza.

Citeste si: Cu o intarziere de peste 2 ani, in sfarsit, se va deschide traficul pe loturile 3 si 4 ale autostrazii Sebes-Turda

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *