Atenționare de călătorie MAE: Indonezia – erupții vulcanice în Bali

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Bali, Republica Indonezia, că, începând cu data de 22 septembrie, Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor Naturale din Republica Indonezia a ridicat nivelul de alertă la vulcanul de pe muntele Agung la 4, maxim, (pe o scară de la 1 la 4), ceea ce înseamnă că erupția vulcanului este posibilă oricând.

f3a7960c-b649-4da1-a7b2-fff8e3ae433a

Sursa foto: INDONESIAN NATIONAL BOARD OF DISASTER MANAGEMENT / EPA

Cetățenii români sunt sfătuiți să monitorizeze mass media locale, pagina de Internet a ambasadei României la Jakarta, să urmeze sfaturile autorităților locale indoneziene și să rămână în afara zonei de 9-12 kilometri distanță față de craterul vulcanic, informează un comunicat al MAE transmis joi AGERPRES.

În cazul unei erupții și apariției unui nor de cenușă vulcanică, este posibil ca aeroportul internațional să se închidă și să se înregistreze perturbări ale circulației aeriene în zonă, precizează sursa citată.

Totodată, în cazul apariției unui nor de cenușă vulcanică, este indicat a se reconfirma, direct, aranjamentele de călătorie cu agențiile de turism sau compania de transport aerian, înainte de plecarea spre aeroport.

Cetățenii români afectați de situație pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Jakarta: +62213154362, apelul fiind redirecționat către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluat de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Indonezia: +628111096283.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://jakarta.mae.ro și www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în “App Store” și “Google Play”), care oferă informații și sfaturi de călătorie, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare “Un SMS îți poate salva viața!”.

AGERPRES/(AS — autor: Oana Ghiță, editor: Antonia Niță)

Sursa Agerpres | Social
https://www.agerpres.ro/social/2017/10/19/atentionare-de-calatorie-mae-indonezia-eruptii-vulcanice-in-bali-21-25-35

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *