Au fost confirmate doua focare noi de pesta porcina in Teleorman

Doua focare noi de pesta porcina au fost confirmate in judetul Teleorman. Primul focar a fost confirmat intr-o gospodarie privata, iar al doilea pe un fond de vanatoare unde au murit mistreti.

Tudor Viorel, reprezentant al DSV Teleorman, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX ca s-au mai confirmat doua focare noi de pesta porcina africana.

Primul focar s-a confirmat intr-o gospodarie din comuna Cervenia, unde au fost identificati doi porci bolnavi.

De asemenea, al doilea focar s-a confirmat pe un fond de vanatoare din Slobozia Mandra, unde s-au prelevat probe de la mistreti morti si au iesit pozitive.

Potrivit sursei citate, specialistii au mers la cele doua focare si au aplicat masurile necesare. “Se dezinfecteaza, se ingroapa porcii, facem ce putem face. Nu este o situatie scapata de sub control, noi aplicam masurile care se impun”, a declarat Tudor Viorel.

Primele cazuri de pesta porcina africana au aparut in Teleorman in saptamana 15-20 octombrie, iar de atunci au fost confirmate cinci focare, astfel ca acum numarul total al focarelor este de sapte.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

continuare… .

Sursa | Ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *