Audrey Azoulay: Nu trebuie să părăsim UNESCO într-un moment de criză

Franțuzoaica Audrey Azoulay, aleasă vineri pentru a deveni următorul director general al UNESCO, a declarat că țările membre ar trebui “să se implice” în organizație, care traversează o criză, “nu să o părăsească”, la o zi după anunțul referitor la retragerea Statelor Unite și a Israelului din această agenție a ONU, informează AFP.

f44d3a00-ca5f-48ca-956f-992a2c234998

Subliniind faptul că Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) traversează o perioadă dificilă, Audrey Azoulay a declarat: “Într-un moment de criză, trebuie mai mult ca niciodată să ne implicăm (în organizație, n.r.), să încercăm să o întărim, nu să o părăsim”.

La finalul unui proces electoral care a început luni, foarte strâns și marcat de răsturnări de situație, Audrey Azoulay, fost ministru francez al Culturii, a obținut 30 de voturi, față de cele 28 obținute de contracandidatul ei din Qatar, Hamad Al-Kawari, de la cei 58 de membri din Consiliul Executiv al UNESCO. Alegerea făcută de membrii Comitetului Executiv al UNESCO va trebui să fie însă validată și de conferința generală a celor 195 de state membre, ce va avea loc pe 10 noiembrie.

Audrey Azoulay a repetat că “primul lucru de care se va ocupa”, dacă va fi confirmată în funcție la conferința generală UNESCO în noiembrie, va fi “restaurarea credibilității” organizației și “a încrederii statelor membre”.

AGERPRES/(AS — autor: Florin Bădescu, editor online: Adrian Dădârlat)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/cultura/2017/10/13/audrey-azoulay-nu-trebuie-sa-parasim-unesco-intr-un-moment-de-criza-22-38-11

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *