Autoarea canadiană Margaret Atwood, recompensată cu un premiu literar german la Frankfurt

Autoarea și activista canadiană Margaret Atwood, cunoscută pentru bestseller-ul “The Handmaid’s Tale”, a fost onorată duminică pentru întreaga activitate cu ”Peace Prize of the German Book Trade” al Târgului de carte de la Frankfurt, informează DPA.

148ae908-9c2b-4699-87bb-7de6deadcd7e

Atwood a participat la ceremonia de decernare a premiului, care a avut loc la Biserica Sf. Paul din Frankfurt în ultima zi a târgului de carte. Ea este a zecea femeie care primește acest premiu, acordat din 1950 și care este însoțit de o recompensă financiară în valoare de 25.000 de euro.
Romanciera și poeta în vârstă de 77 de ani a fost onorată pentru “umanitatea, căutarea dreptății și toleranța”, conținute în cadrul lucrărilor sale de ficțiune și non-ficțiune.

“Povestirile sunt puternice”, a spus Atwood în discursul său de acceptare. ”Ele pot schimba modul în care oamenii gândesc și se simt — în mai bine sau în mai rău”.
Heinrich Riethmueller, președintele Asociației editorilor și vânzătorilor de carte din Germania, a numit-o pe Atwood o “apărătoare a păcii și libertății” care ne-a făcut să înțelegem “cât de mohorâtă poate arăta lumea dacă nu ne îndeplinim
obligațiile pentru o coexistență pașnică”.

AGERPRES/(AS — editor: Mariana Ionescu, editor online: Simona Aruștei)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/cultura/2017/10/15/autoarea-canadiana-margaret-atwood-recompensata-cu-un-premiu-literar-german-la-frankfurt-15-19-02

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *