Autoritățile libaneze au recuperat un presupus tablou al lui Salvador Dalí care fusese furat

Autoritățile libaneze au anunțat miercuri că au recuperat tabloul ‘Retrato de la seńora James Reeves’, probabil originalul pictorului spaniol Salvador Dalí, care fusese furat într-o țară vecină.

5127c41d-b553-4289-ae97-4f4e60644b9b

“Este probabil originalul și valorează milioane de dolari”, a informat Biroul pentru Prevenirea Infracțiunilor al Poliției libaneze, într-un comunicat citat de EFE.

Poliția a recuperat tabloul după numeroase investigații care au dus la arestarea a patru suspecți, trei sirieni și un libanez, care urma să vândă pânza.

“Portretul doamnei James Reeves” a fost pictat în 1954 și, potrivit site-ului Fundației Salvador Dalí, care are catalogată pictura, tabloul a fost vândut de casa de licitații Christie’s din Londra la 10 decembrie 1997.

Reprezentanta Fundației Gala-Salvador Dalí, Imma Parada, a informat într-un email că “este necesar să fie analizată pictura pentru a ști dacă tabloul recuperat de poliția libaneză este cel înregistrat în catalog”.

Ea a precizat că, “Fundația Dalí nu avea informații privind locația picturii, de la vinderea sa la licitație de casa Christie’s, la 10 decembrie 1997”.

AGERPRES/(AS — editor: Mihaela Nicolaescu, editor online: Anda Badea)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/cultura/2017/10/18/autoritatile-libaneze-au-recuperat-un-presupus-tablou-al-lui-salvador-dal-care-fusese-furat-21-55-57

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *