Autoritățile ucrainene din Ismail au refăcut un monument dedicat soldaților români morți în Primul Război Mondial

Autoritățile din orașul Ismail din Ucraina au reabilitat, din fonduri proprii, un monument dedicat soldaților români morți în Primul Război Mondial.

c1ba4860-d6c5-491f-ad1b-505093a7def4

Monumentul “Vulturul”, care este amplasat într-unul dintre cele mai frumoase parcuri din Ismail, pe faleza Dunării, a fost construit în anul 1938 de Guvernul României, însă s-a aflat pe punctul de a se prăbuși.

“Monumentul se dărâmase între timp și vulturul de deasupra a fost furat. El a fost reabilitat de Primăria din Ismail. Ne mândrim cu acest lucru, pentru că este și frumos, dar este și o datorie a noastră față de cei căzuți și față de istorie”, a declarat directorul Agenției de Cooperare Transfrontalieră din Ismail, Igor Babaian.

“Vulturul” a fost ridicat în fostul Cimitir al Eroilor din zona fostei cetăți medievale din Ismail. El reprezintă în prezent un simbol al comunității române din sudul Ucrainei.

AGERPRES/(A — autor: Cristian Lupașcu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Adrian Dădârlat)

Sursa Agerpres | Social
https://www.agerpres.ro/social/2017/10/22/autoritatile-ucrainene-din-ismail-au-refacut-un-monument-dedicat-soldatilor-romani-morti-in-primul-razboi-mondial-18-37-55

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *